13. 7. 2019

Novinka pod lupou: Grand Hotel (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Grand Hotel
Žánr Soap, Drama
Stanice ABC
Premiéra 17. 6. 2019
Vysílání pondělí, 22:00

Délka pilotu: 43 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Drama se odehrává v rodinném hotelu v multikulturním Miami Beach. Hotel vlastní a provozuje charismatický Santiago Mendoza, zatímco jeho druhá manželka Gigi a dospělé děti si užívají z jeho úspěchu a bohatství. Zámožní a pohlední hosté si zde užívají v přepychu, nicméně za dokonalým zevnějškem se ukrývá plno skandálů, dluhů a výbušných tajemství.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jako bych znovu sledovala Magic City, jen se děj přesunul do přítomnosti. Seriál je úplně stejný a má stejné typy postav. Kdybyste oba postavili vedle sebe, kromě časového zařazení v nich nenajdete žádný rozdíl. Je to soapka jako vyšitá, přesně podle mého gusta. I když toho dramatu zde bylo i na mě už hodně, stále jsem se při sledování bavila a těším se na další díly.

Postavy jsou relativně sympatické. Je tu jasné rozdělení na klaďase a záporáky, a stejně tak je jasné, kdo si s kým začne románek. Ale u soapek jsou tyto prvky vždy průhledné, není se čemu divit, že hned po prvním díle víme, jak se příběh bude vyvíjet dál. Je jen na každém, zda si podobné seriály užívá, nebo se jim raději obloukem vyjde.

Kromě soapky zde nenajdete nic extra, proč byste měli sledovat, pokud vám soap opery nic neříkají. Nejsou tu žádná velká herecká esa, hudba, typy postav a všechno o kolo dokonale zapadá do svého žánru. Jde proto vyloženě o projekt s kapkou mystery, který je určený pro úzkou skupinu diváků. Asi to i moc dobře ví, protože se ani nesnaží to skrývat nebo naznačit nějaké lákadlo.

Magic City asi mnohým příliš neřekne, takže pokud bych to měla srovnat s něčím současným, tak mi přišlo, jako by některé scény byly přímo okopírované z remaku Dynasty od The CW.
  • seriál se mi trefuje do vkusu
  • luxusní prostředí hotelu
  • chemie mezi postavami
  • nezachází za hranice žánru
  • přehrávání herců
  • průhledné skrz naskrz
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Grand Hotel jsem si pustila celkem spontánně bez čtení anotací nebo koukání na trailer. Přiznám se, že jsem čekala spíše komedii, ale zklamaná jsem nakonec nebyla.

Seriál je stylizován ve španělském či latinskoamerickém duchu včetně hudby. Přesto, že obvykle soundtrack nehodnotím, pilot si mě získal i moderními španělskými hity. Takže pokud se náhodou jazyk učíte, nebo jen prostě máte rádi místní atmosféru, rozhodně dejte Grand Hotelu šanci.

I postavy byly sympatické. Každé se věnoval kousek příběhu a působily velmi uvěřitelně. Výjimkou z pravidla byla macecha, která byla až příliš zlá (doufám, že u této postavy bude nějaký vývoj).

Dějových linek měla epizoda hned několik: otce, co chce prodat hotel, těhotnou uklízečku, svatbu, romantickou linku mezi dcerou majitele hotelu a číšníkem, a dokonce i zmizení bývalé pracovnice. Přesto nebyla přecpaná a děj příjemně plynul. Nevím, jestli dále v příběhu nebude drama houstnout, protože ke konci dílu se začala odhalovat tajemství některých postav. Já budu v seriálu rozhodně pokračovat, protože mě celkově velmi bavil a příjemně mě překvapil.
  • španělská atmosféra
  • postavy
  • nic nečekaného nebo originálního
70 %
Mé hodnocení
Tamara222

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Moni Peace

Moni Peace

Nemyslela som si, že sa to stane ale tento seriál mi riadne sadol. Po Dynasty som bola sklamaná, tam mi...
před 4 roky
Destinytte

Destinytte

Chvilku to trvalo, ale seriál se mi zalíbil. Asi tam vidím i trochu z Devious Maids, ale možná to...
před 4 roky
carolos

carolos

Ak sa to bude držať linky španielskej predlohy Grand Hotelu, tak ti môžem prezradiť, čo sa stalo so Sky...
před 4 roky
Další články k tématu