22. 8. 2019

Novinka pod lupou: Our Boys (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Our Boys
Žánr Drama, Minisérie
Stanice HBO
Premiéra 12. 8. 2019
Vysílání pondělí, 21:00

Délka pilotu: 60 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh podle skutečné události. Tři židovští teenageři byli v létě 2014 uneseni a zabiti vzbouřenci Hamas. Tento čin nakonec vedl k zabití šestnáctiletého Palestince Muhammada Abu Khdeira a konfliktu, který navždy změnil životy židů i Arabů.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Podobné seriály s tak vážným a hrůzostrašným tématem, které jsou navíc podle skutečné události, se nikdy nesledují lehce. Je trošku něco jiného, když se díváme na minisérii o prvních sériových vrazích v historii, a když máme před sebou dramatizaci pět let starých událostí.

Přesto si nemyslím, že zrovna tento seriál je určen pro naše publikum. V dnešní vyhraněné společnosti bych se spíše nedivila lidem, kteří by komentovali ve stylu to se nás netýká, nebo ještě hůř o pár potenciálních uprchlíků méně. Jde o téma, které nám prostě není úplně blízké, i když na něj má spousta lidí názor.

Seriál je natočený téměř dokumentární formou. Už mu chybí jen voiceovery a rozhovory, aby z něj byl skutečný zdramatizovaný dokument. Kamera je syrová a nesnaží se nabízet líbivé obrázky. Místo toho se seriál naplno soustředí na vyprávěný příběh.

Our Boys jde jen těžko hodnotit. Dokumenty nevyhledávám, sledování mě proto příliš nebavilo. K tomu navíc přičtu (logicky použitou) arabštinu a hebrejštinu, což ve výsledku znamená nutné sledování každé vteřiny, aby mi náhodou neutekly titulky a abych věděla, o čem je řeč, což taky není ideální, zvlášť u hodinu dlouhého dílu, který vás prostě nebaví. Další díly už půjdou mimo mě.
  • podle skutečné události
  • seriál k zamyšlení nad současným světem
  • téma není určené pro místní diváky
  • téměř dokumentární styl
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu