10. 9. 2019

Novinka pod lupou: Love Alarm (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Love Alarm
Žánr Romantický
Stanice Netflix (Korea)
Premiéra 22. 8. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 55 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Chon Kye-young (předloha), Jiyoung Park
Herci Kim So Hyun,

Jung Ga-ram, Song Kang

O čem to je?

Love Alarm je aplikace, která vám prozradí, jestli se líbíte někomu v okruhu deseti metrů. Rychle se z ní stane společenský fenomén. Všichni o ní mluví a testují svou lásku a popularitu. Jojo je jedna z mála, která si aplikaci stále nenainstalovala. Brzy se však dostane do centra milostného trojúhelníku se Sun-ohem, do kterého se postupně zamilovává, a Hye-youngem, který je beznadějně zamilovaný do ní.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Přiznávám bez mučení, že tohle byl můj první korejský seriál. Nikdy jsem nepochopila tu posedlost korejskou seriálovou/filmovou kulturou a K-pop je kapitola sama pro sebe. Takže jsem tímto naprosto nepolíbená. Když jde ale o Netflix, dala jsem seriálu šanci.

Mám jeden problém. V podstatě do půlky dílu jsem ani netušila, kdo byly ty postavy z úvodní scény. Všichni Korejci mi přijdou úplně stejní. Holky vypadají stejně úplně. Kluky se mi trošku dařilo rozlišovat díky tomu, že měli trošku jiné účesy. Ale hlavní hrdinka, která se pořád držela v hloučku tří, to bylo prostě nemožné odhadnout, která z nich to je.

Nakonec jsem na to přišla a seriál mě začal fascinovat. Romantický žánr si užívám. Tady mě postavy nijak zvlášť neoslovily, ale moc mě zajímá, jak to celé skončí. Trošku jsem se zakuckala smíchy, když řidič říkal kamarádovi, že jeho největší životní strach je, že se oba zamilují do jedné dívky. A hlavní hrdina mu to snad dělal naschvál, pořád stalkeroval hrdinku, až mi přišlo, že to dělá jen proto, aby svého chudého kámoše naštval.

Každopádně moc nechápu, proč kolem sebe v budoucnosti prošli na začátku na ulici, jako by se vůbec neznali. To mě hodně zaujalo, zajímá mě, jak se příběh bude vyvíjet a jak to všechno nakonec dopadne. Reálně uvažuju, že se na to celé podívám. A to se mi vůbec nepodobá.
  • chemie mezi postavami
  • zajímavý příběh
  • postavy nejsou až tak zajímavé
  • mnohé dějové linky jsou hodně předvídatelné (ale některé zase vůbec)
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Heleďte se, jsem si skoro jistá (tak na 96,5 %), že ragelly ve svém názoru naráží na mě. Protože v tomhle jsme absolutní protiklady. Já z téhle kolonky něco málo nakoukáno mám – od té doby, co jsem tady na serialzone viděla název tak divný (ten název byl anglicky mimochodem, takže nemluvím o jazyku), že jsem to prostě musela vidět, abych se tomu mohla zasmát, jsem už viděla nějakých třicet kousků… Plus je tu ještě něco horšího, ale to vynechám.

Každopádně nějaké zkušenosti mám, takže tak nějak tuším, co čekat. Třeba vím, že tyhle seriály bývají dost… intenzivní? Proboha, dodnes si pamatuju sledování jednoho z posledních dílů jednoho seriálu ve tři ráno v kuchyni, dodnes nechápu, jak je možné, aby byl člověk (já) tak šťastný díky tomu, že vidí kiu… Ale zpátky k Love Alarm. Vážněuzu dosvědčit, ze tohle platí i tady, protože ten seriál mě měl omotanou kolem prstu už od prvni scény. Další věc, v těchto seriálech (i tady) bývá tolik klišé, až je to smutné. JENŽE. Pak přijde zvrat, že kterého člověku spadne brada. A poslední věc, kterou jsem chtěla vyzdvihnout, jsou témata. Samozřejmě že tou hlavní věcí je v 90 % seriálů love story hlavních dvou hrdinů, ale to co je okolo… I tady už mě pouhá synopse nalákala na sledování, protože zas je to něco hodně nového a prostě “wow".

Každopádně jak už jsem naznačila, jsem moc ráda, že jsem si pilot pustila, protože ani tenhle serial mě nezklamal. Vážně netuším, jak mě Korejci pořád dokážou tak moc překvapovat, ale uz ted se těším na další díly. A ač mě trochu deptala část soundtracku a ty grafické přechody u flashbacků na mě byly až trochu moc drastické, tu přece jen stovku dám.

PS: Nevím, jestli je to mým vysoce funkčním zrakem nebo jestli je to trénink posledních dvou let (a to ani nemusím počítat ty seriály, už jen naučit se rozpoznat a pojmenovat 7 členů skupiny bylo ze začátku fakt brutální), ale fakt netuším, proč měla ragelly takový problém rozpoznat hlavní hrdinku :’D.
  • už první scéna si dokázala získat mou plnou pozornost, ty další v tom pokračovaly (tedy ne že bych měla na výběr,titulky se samy nepřečtou
  • zajímavé postavy
  • téma
  • to podivné blikání a jiné efekty během flashbacků
  • část soundtracku mi byla lehce nepříjemná, podle závěrečných titulků usuzuji, že to byla ta část, kterou měl na svědomí někdo jménem „tearliner“
100 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Už tu přece byla lupa, kde byl korejský seriál.
před 4 roky
ragelly

ragelly

Na to už jsem zapomněla :)
před 4 roky
Další články k tématu