18. 9. 2019

S lupou do historie: Human Target

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Human Target (Lidský terč) 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Human Target (Lidský terč)
Žánr: Akční, Dobrodružný, Drama, Krimi
Stanice: Fox
Vysílání: 2010–2011
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 15. 1. 2010
Délka pilotu: 42 minut

Kdo?

Tvůrce: Len Wein
Herci: Jackie Earle Haley, Chi McBride, Janet Montgomery, Mark Valley, Indira Varma

O čem to je?

Christopher Chance se nechá najímat lidmi jako bezpečnostní poradce, který své klienty chrání tím, že ze sebe nechá udělat cíl místo nich. V jeho podnikání mu asistují jeho partner Winston a nájemný střelec Guerrero. Chance postupně odhaluje temnou pravdu o své minulosti, to kým je a co ho přimělo stát se lidským terčem.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Začátek vypadal skutečně slibně, podle popisu jsem čekal takovou průměrnou (možná lehce nadprůměrnou) kriminálku, tradičně doplněnou o tajemnou linku hlavního hrdiny. Při sledování se ovšem můj pohled naprosto změnil. Mimo postav Christophera a Stephanie jsou všichni nudní nebo strašní a obsazení taky nic moc. K tomu mi ještě moc neseděla celá stavba příběhu, takže pro mě zklamání.

Celý pilot se snaží lákat osobou z dávných dob a Chrisovou minulostí a z ní vycházející nebojácností, nebo přesněji nechutí žít. Zmíněná postava, která se zjeví a měla by všechny zachránit, je nejotravnější, a ještě ke všemu s příšerným hercem, alespoň výzorově. Nic jiného tu v podstatě nenajdete. Příběh jako takový rovněž nezaujme, protože se rozhodně nejedná o nejzajímavější zpracování vraždy (dobře, pokusu o ni) ve vlaku.

Úplným zoufalstvím mi přišla závěrečná scéna, která nejspíš lákala na další epizodu. To, čím tvůrci chtěli získat diváky, si dokážu představit v průběhu série rozběhnutého seriálu, možná jako cliffhanger při druhé, třetí sérii, ovšem vyčerpat si tuto možnost v úvodu nebyl nejlepší tah.

+ nápad

- obsazení
- divný spád
- nezaujme

Moje hodnocení pilotu: 40 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Aquaman

Aquaman

Souhlasím s Danielou, seriál se mi líbil. AL
před 4 roky
jesmot

jesmot

Těší mě, že i po odmlce si rubrika opět našla své čtenáře. Co se týče seriálu... no, možná mu tedy...
před 4 roky
Aquaman

Aquaman

Seriál jsem celý odkoukal, líbil se mi.
před 4 roky
Další články k tématu