6. 10. 2019

S lupou do historie: Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Terminator: The Sarah Connor Chronicles (Terminátor: Příběh Sáry Connorové) 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Terminator: The Sarah Connor Chronicles (Terminátor: Příběh Sáry Connorové)
Žánr: Drama, Fantasy, SciFi, Thriller
Stanice: Fox
Vysílání: 2008–2009
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 13. 1. 2008
Délka pilotu: 43 minut

Kdo?

Tvůrce: Josh Friedman
Herci: Thomas Dekker, Lena Headey, Summer Glau, Brian Austin Green, Richard T. Jones

O čem to je?

Děj začíná po událostech filmu Terminátor 2, kdy John a jeho matka úspěšně odvrátili Soudný den. Jenže budoucnost/minulost se opět vrací a boj proti Skynetu pokračuje. Sarah Connor a její syn John se tak snaží vymyslet plán na zničení počítačové sítě Skynet a předejít nevyhnutelné katastrofě. Navíc je jim v patách policie, která jde po Connor, kvůli vraždě.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Toto asi není úplně nejlepší seriál, na který se dívat poprvé až takto po letech, jelikož přímo souvisí s příběhem filmů, může toho nabídnout spoustu, ale i tak má divák v podstatě jasno, co se s kým stane, jelikož jsou osudy dány dalšími pokračováními, které pokud vím, nijak nepředělávají události seriálu.

Postavy se vracejí již zajeté, ale taky jich přibylo pár nových. Jediný, kdo tu chybí, je Schwarzenegger, naštěstí to funguje i bez něj. Osobně mi sedl i Owain Yeoman, u Summer Glau úplně nevím, co si myslet, tam to na názor bude chtít ještě nějaký čas. Příběhově mám obavu, že to bude drhnout a seriál bude roztahaný, naštěstí nemá až tolik epizod, ale kvalitu filmů to spíš mít nebude. Celkově to působí, jakoby chtěl někdo rýžovat na zajetém projektu.

Původně jsem byl trochu zklamaný, když všichni z budoucnosti už byli přeneseni, takže jsme se nedočkali žádné bombastické scény při příchodu. Nakonec však došla na cestu do budoucnosti, takže se trojice zjevila uprostřed silnice a já byl spokojený. Je dobře, že tvůrci děj posunuli do roku 2007, jelikož jsem od začátku měl pocit, že to na rok zasazení úplně nesedí, spíš to bude kamerou, ale nová doba tomu sedne lépe.

Seriál je fajn doplněním k filmům, jen si opravdu myslím, že stojí za to sledovat vše popořadě, jelikož člověk nemusí mít o postavy až takovou starost. Pilot je spíš takový oddechový, na to, že je akční. Nejedná se o žádnou velkou bombu, ale katastrofa to taky není.

+ Owain Yeoman
+ rozšiřuje filmový příběh
+ akční oddechovka

- něco tomu chybí
- nutnost sledovat před následujícím filmem

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
spike

spike

Lena Headey byla jako Sarah Connor super.
před 4 roky
Další články k tématu