23. 10. 2019

S lupou do historie: Married... with Children

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Married… with Children (Ženatý se závazky) 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Married… with Children (Ženatý se závazky)
Žánr: Komedie, Sitcom
Stanice: Fox + FX
Vysílání: 1987–1997 + 2002
Celkový počet sérií: 11
Premiéra: 5. 4. 1987
Délka pilotu: 23 minut

Kdo?

Tvůrce: Ron Leavitt, Michael G. Moye
Herci: Christina Applegate, Amanda Bearse, David Faustino, David Garrison, Ted McGinley, Ed O'Neill, Katey Sagal

O čem to je?

Bundovi žijí v Chicagu, v útulném domečku, ve kterém ovšem nepanuje klidná rodinná atmosféra, jak by kdekdo čekal, všichni mezi sebou totiž mají trochu zvláštní vztah, navzájem se nemají moc a lezou si na nervy. Společně ovšem víceméně úspěšně čelí všem životním výzvám, které si na ně osud připraví.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Tak mám za sebou další rest. Přiznávám se bez mučení, seriál jsem nejspíš, alespoň se to tak zdá, nikdy neviděl, pro mě to bylo taky neuvěřitelné zjištění. Jo jasně, Ženatý se závazky, to znám… evidentně maximálně název. Každopádně o to zajímavější pro mě sledování pilotu tentokrát bylo.

Postavy jsou fajn, prostě rodinka zajímavých postaviček. Ale obsazení, Christina Applegate? Páni, já zírám, to je změna proti letošnímu Dead to Me. Ale zpět k tématu, je to pořád ještě jen pilot, takže tu postavy moc prostoru neměly a od dětí toho tak určitě můžeme čekat mnohem víc. Je super, jak se postavy navzájem ovlivňují. Každý jde svojí cestou, ale nakonec spolu ústřední dvojice nabořuje životy ostatním, až to působí, že snad vysávají štěstí ostatních.

Na začátku epizody jsem dost váhal, úplně mě to nechytlo, navíc ten smích, to fakt moc nemusím, naštěstí to tu nebylo nacpané všude, kde se dalo. Nakonec se to ale zklidnilo a já si řekl, proč ne. Seriál záměrně vybočuje ze stereotypů a skvěle mu to vychází, to se tvůrcům musí nechat. Příběhově to nijak neztrácí a seriál rozhodně má co nabídnout, přeci jen 11 odvysílaných sérií. Na svoji dobu rozhodně super seriál a myslím, že ani dnes na něj hromada lidí nedá dopustit, takže i po tolika letech má stále věrnou a snad i rozrůstající se fanouškovskou základnu.

+ ovlivňování postav
+ vybočuje ze stereotypu

- málo prostoru pro některé postavy

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
phoboska

phoboska

Pre mňa úplne najhorší sitcom, vtipy išli mimo mňa, nebola som schopná dopozerať ani prvú sériu. Toto veru...
před 4 roky
Yellow

Yellow

To je pravda, přišlo mi, že i hlasy dabérů na postavy seděly víc jak hlasy herců v originále....
před 4 roky
zip

zip

Tím že ten seriál znám, tak teď když ho náhodou vidím v telce, tak přepínám. Dnes už mne neosloví.
před 4 roky
Další články k tématu