4. 11. 2019

Novinka pod lupou: Living with Yourself (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Living with Yourself
Žánr komedie, sci-fi
Stanice Netflix
Premiéra 18. 10. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Miles je zničený vlastním životem. Rozhodne se podstoupit zvláštní proceduru v zapadlých lázních, která by ho měla osvěžit. Následně se probudí pohřbený v lese a při návratu domů zjistí, že byl nahrazený lepší verzí sebe sama.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Dobrý nápad na komedii. Škoda, že pilot neukázal více z toho, co začal naznačovat v závěru. Myslím, že seriál má potenciál se dobře rozjet a skvěle diváky bavit. První díl je však jen takovým delším představením hlavní zápletky, která se vlastně začne rozjíždět až v posledních pěti minutách. Nedokážu si tedy úplně představit, jak to bude pokračovat dál, jestli budou žít doma ve třech, jestli to řeknou manželce atd.

Upřímně řečeno, hrdina s depkou mě až tak nebavil. Jasně, musel tam být ukázaný co největší kontrast mezi starým a novým já. Každopádně když zjistil, že v domě je někdo jiný, jako by ožil a rázem se celá dynamika úplně otočila. Jejich společné scény jsou parádní a především skvěle zpracované; ani nejde poznat, že oba hraje jeden člověk a že se jednotlivé záběry natáčely zvlášť a dávaly dohromady dodatečně.

Rudd se do rolí skvěle hodí. Herce mám ráda už od dětství, přijde mi, že má jednu z těch tváří, která nikdy nezestárne – i teď vypadá pořád mladě. Ostatní v podstatě nedostali žádný prostor, což se není moc čemu divit, protože když máte ne hlavní roli, ale dokonce dvojroli, zákonitě se na vás upírá veškerá pozornost. Každopádně musím vyzdvihnout majitele lázní, kteří podle mě přinesli do celého pilotu nejzábavnější situace, a to když se hádali, a potom když hrdinům za celé to „nedopatření“ nabídli 10 % slevu (15 % při doporučení dalšího zákazníka).

Mimochodem, jen taková odbočka. V pilotu hostuje Tom Brady. Sportovce jsem nepoznala, jméno jsem už kdysi slyšela, ale to je tak všechno. Každopádně možná někoho z vás tato informace naláká.
  • dynamika hlavních hrdinů
  • nabídka na slevu
  • pilot neukáže téměř nic z hlavního příběhu
  • rychle na to zapomenete
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Jak rád bych zrovna tady zrušil pilot. Seriál vypadá v závěru epizody tak nadějně, ale jinak ten pilot nestojí moc za to. Všechno je to tak strašně očividné a divné. Upřímně ti dva Asiati to zabili komplet, tak nepříjemné postavy… už dlouho jsem nikde nikoho nesnášel tak brzo.

I přes to, jak je díl krátký, je to příšerně dlouhé. V podstatě je to jen zbytečný úvod připravující úvod příběhu jako takového, takže se nic moc nedozvíme. Za mně to opravdu mohli vypustit, nebo možná jen neprotahovat a jinak sestřihat.

Nápad jako takový je super a jsem si jistý, že další díly stojí za to. Navíc Rudd se dvojrole zhostil skutečně bravurně, ty protiklady, iritující nudný Miles a proti němu ten šarmantní zajímavý. Scéna, kdy se obě podoby jedné osoby střetly, byla super, fakt to bylo tak neskutečně vtipné a absurdní, nemělo to chybu.

Dohromady tu není nic moc co hodnotit, závěr nalákal na sledování, nastínil spoustu otázek o budoucnosti Elliotových. Takže je tady asi určitě potřeba dát šanci alespoň prvním dvěma dílům, pak to třeba sklouzne ke třetímu, čtvrtému… zkrátka a dobře, pilot je tu spíš na obtíž seriálu.
  • dvojrole
  • zajímavý nápad
  • pilot nezaujme
  • nic se nedozvíme
40 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
zip

zip

Škoda, tohle byl můj favorit, přece jenom Rud a Netflix, ale celkem mě recenze odradily.
před 4 roky
Carl0s

Carl0s

Skvělý seriál! Je pravda, že první díl moc nezaujme, neukáže, ale pak se to tak rozjelo, že jsem všechny...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Za mě se žádné nadšení nekoná. Potenciál tu byl, ale seriál z něho v mých očích vůbec...
před 2 roky
Další články k tématu