6. 11. 2019

S lupou do historie: Legends

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Legends (Legenda) 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Legends (Legenda)
Žánr: Akční, Drama, Krimi, Špionážní, Thriller
Stanice: TNT
Vysílání: 2014–2015
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 14. 8. 2014
Délka pilotu: 42 minut

Kdo?

Tvůrce: Howard Gordon, Jeffrey Nachmanoff, Mark Bomback
Herci: Sean Bean, Mason Cook, Steve Harris, Morris Chestnut, Ali Larter, Tina Majorino, Amber Valletta

O čem to je?

Martin Odum pracuje pro tajnou jednotku FBI jako agent v utajení. Má skvělou vlastnost, dokáže se proměnit ve zcela jinou osobnost, vždy v závislosti na jeho současném úkolu. Když se ovšem do jeho života připlete tajemný muž, který tvrdí, že Martin není tím, kým si myslí, začne zpochybňovat svou vlastní identitu, která, jak se zdá, mu byla přidělena.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Pilotem nám představuje rozjetý příběh a my se postupně dozvídáme, o co vlastně v seriálu jde a půjde, což je fajn, protože se tím vyhýbá zdlouhavému představování postav a nekonečnému úvodu. Když jsem u těch postav, tak s těmi se seznamujeme za pochodu, tak jako hlavní hrdina, a zjišťujeme, že nic nemusí být tím, čím se zdá, respektive že nikdo nemusí být tím, kým se zdá. Trochu mě zamrzela smrt jedné z postav hned v úvodním díle, protože jsem si ji celkem rychle oblíbil a těšil se na to, co v nese dál do příběhu (prostě takový ten typ postavy jako byl David v Blindspotu, taky podobný konec). A tedy hlavu mi celkem potrápilo, jestli je v epizodě Billy Brown, nebo se mi to jen zdá. Byl tam.

O seriálu jsem nikdy dřív neslyšel, ale nijak to nevadilo, pilot chytl a docela odsýpal, takže i dost zabavil. Líbilo se mi, jak tvůrci zakomponovali meziagenturní „spolupráci“ a byrokracii, oba prvky příběhu ještě dodávali na autenticitě a díky tomu nebylo vše jen o nepřemožitelném Odumovi, ale také o rychlém jednání. Jasně, i tak hrdina ze všeho bezstarostně vybruslil, teda až na bitku s neznámým muže.

Celá epizoda držela v napětí, jednak epizodním příběhem, ale také náznakem budoucího vývoje a hlavní zápletky. Bylo to tedy dost takové tajuplné a nepřímé, na druhou stranu se tu objevovali vtipné momenty, třeba jako Crystal v klubu, které zase vše trochu odlehčili a nechaly diváka vydechnout.

Pilot je dost akční a místy možná až přehnaný, každopádně se jedná o příjemný úvod do děje, ve kterém nás čeká zajímavý vývoj. Až na zmíněnou smrt se mi to docela líbilo, jasně má to své mouchy a nejedná se o dílo daného žánru, které by extra vybočovalo a mohlo nabídnout něco více, ale není to ani vysloveně odpad. Navíc sledování uteče a nemusíte nad dějem nijak zvlášť přemýšlet.

+ tajemno
+ (ne)spolupráce agentur
+ bez zdlouhavého úvodu

- zabili mi postavu

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
zip

zip

Začátek dobrý, ale pak to šlo vniveč. Druhou sérii si ani nepamatuji
před 4 roky
Undertaker4

Undertaker4

Tak to není zase tak staré... Doby minulé je minimálně 10 let... Podle mě.
před 4 roky
ragelly

ragelly

Doby minulé patří pro nás k éře před NPL, tzv. pro seriály, které se nedočkaly své představovačky...
před 4 roky
Další články k tématu