12. 11. 2019

Den v seriálech: Arrow, Supernatural, Good Place a další

Nepřehlédněte

Dvouhodinové finále Criminal Minds (Myšlenky zločince) se na CBS bude vysílat 19. února.

Supernatural (Lovci duchů) zakončí svých 15 let ve vysílání finálovým dílem, který se odvysílá 18. května.

Arrow vystřelí svůj poslední šíp ve dvouhodinovém finále, které se na The CW bude vysílat již 28. ledna.

The Good Place (Dobré místo) se s fanoušky rozloučí devadesátiminutovým vysílacím blokem 30. ledna. Nejprve poběží finále, po kterém bude následovat aftershow special, který bude moderovat Seth Meyers.

Monica Raymund se vrátí do Chicago Fire, a to v midseason finale.

Emily Bett Rickards se vrátí jako Felicity ve finálové epizodě Arrow.

Prodlouženo

Susedia (Sousedi): 8. série
Horná Dolná (Horní Dolní): 11. série
Sestričky: 3. série
Oteckovia: 5. série
Tvoja tvár znie povedome: 6. série (podzim 2020)

Castingy

Joshua Malina: Perfect Harmony (NBC)
John Stamos: novinka Big Shot (Disney+)
Sean Bean: Snowpiercer (TNT)
Eric Balfour: Charmed (The CW)
Anne Winters: The Orville (Fox)
Julianna Margulies, Corey Stoll: Billions (Miliardy) (Showtime)
Cedric Yarbrough: Carol's Second Act (CBS)
Chris Lee: povýšen mezi stálé postavy v Legacies (Odkaz) (The CW)
Olivia Liang: Legacies (Odkaz) (The CW)
Dean Norris: Superstore (NBC)
Tom Lipinski: Snowpiercer (TNT)
Jamie Gray Hyder byla povýšena mezi stálé postavy v Law & Order: Special Victims Unit (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti) (CBS)
Juraj Rašla, René Štúr, Sväťo Malachovský, Gabriela Marcinková, Jozef Adamčík, Marián Labuda ml., Karin Haydu, Martin Mihalčín: Uhorčík (Joj)
Vlastina Kounická Svátková, Ján Koleník, Tatiana Pauhofová, Barbora Očenášová, Simon Štubniak: Jenny (Joj)
Alexander Bárta, Alžbeta Stanková, Henrieta Mickovičová, Helena Krajčiová, Milo Kráľ, Barbora Švidraňová, Ján Jackuliak, Ivan Krúpa, Max Bolf, Jozef Vajda: Nový život (Joj)
Jana Kvantiková: Slovania (Joj)

Premiéry

V Wars: 5. prosince na Netflixu
Soundtrack: 18. prosince na Netflixu
Marie Terezie: 1. ledna na ČT1
Manifest: 6. ledna na NBC
Zoey's Extraor­dinary Playlist: 7. ledna na NBC
Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector: 10. ledna na NBC
Brooklyn Nine-Nine (Brooklyn 99): 6. února na NBC
Indebted: 6. února na NBC
Good Girls (Hodný holky): 16. února na NBC
Council of Dads: březen 2020 na NBC
Legends of Tomorrow: 21. ledna na The CW
Katy Keene: 6. února na The CW
Roswell, New Mexico (Roswell: Nové Mexiko): 16. března na The CW
Blindspot (Mrtvý bod): léto 2020 na NBC
One Day at a Time: březen 2020 na POP
You (TY): 26. prosince na Netflixu
FBI: Most Wanted: 7. ledna na CBS
Undercover Boss (Utajený šéf – USA): 8. ledna na CBS
Criminal Minds (Myšlenky zločince): 8. ledna na CBS
Tommy: 6. února na CBS
MacGyver: 7. února na CBS
Survivor (Kdo přežije): nová série 12. února na CBS

Nové projekty

Disney+ objednává dramatickou komedii Big Shot, v hlavní roli se objeví John Stamos. Hlavním hrdinou je temperamentní kouč vysokoškolského basketbalu, který dostane padáka a musí vzít práci kouče na elitní dívčí soukromé střední škole.

ABC objednává pilot Rebel. Jde o drama, které se inspiruje životem Erin Brockovich. Hrdinka je popisovaná jakko zábavná, zbrklá, chytrá a nebojácná žena, která vloží celé své srdce do boje za spravedlnost a za lidi, které miluje. Když sama sebe vtáhne do boje, kterému je naprosto oddaná, dokáže vyhrát téměř za každou cenu. Skutečná Erin Brockovichová je u projektu zapsaná jako výkonná producentka.

CBS objednává pilot seriálového rebootu The Equalizer, v hlavní roli se objeví Queen Latifah. Hrdinka používá své pokročilé dovednosti, aby pomohla těm, kteří už se nemají na koho jiného obrátit. V původním seriálu hrál hlavní roli Edward Woodward, ve filmech pak Denzel Washington.

Amazon objednává hned dvě série animovaného seriálu pro dospělé Critical Role: The Legend of Vox Machina. Hlavními postavami budou původní hrdinové z Critical Role. Skupinka druhořadých a věčně opilých dobrodruhů se vydává na cestu s cílem zachránit říši od hrůzostrašných příšer a temných magických sil. Během svého putování však všichni zjistí, že našli v ostatních především svou novou rodinu.

The CW vyvíjí reboot Kung Fu s tím, že tentokrát se v hlavní roli objeví žena. Pětadvacetiletá čínsko-americká hrdinka má již ve 25 letech krizi středního věku. Rozhodne se odejít z vysoké a vydat se na životní cestu do izolovaného kláštera v Číně. Když se vrátí domů, zjistí, že její rodné město ovládl zločin a korupce. Využije proto své schopnosti bojového umění a hodnoty Shaolin, aby chránila svou komunitu a předala kriminálníky spravedlnosti. V mezidobí navíc hledá zabijáka, který zabil jejího mentora a nyní jde po ní.

ABC vyvíjí reboot Revenge (Pomsta), kde hlavní hrdinkou bude latinskoamerická imigrantka. S jejím plánem jí bude pomáhat jedna z oblíbených postav z původního seriálu. Hrdinka přijíždí do Malibu, aby se pomstila farmaceutické dynastii, jejíž chamtivost vedla k vraždě její matky biochemičky, rozpadu rodiny a globální epidemii.

Starz vyvíjí revival Weeds (Tráva), podle dostupných informací by se v hlavní roli měla vrátit Mary-Louise Parker. Příběh by se měl odehrávat deset let po událostech z finále původního seriálu.

Apple TV+ objednává seriál Severance, v hlavní roli se objeví Adam Scott. Příběh je zasazen do Lumen Industries, společnosti, která chce pozvednout balanc mezi prací a životem na nový level. Hlavním hrdinou je mark, který ve firmě pracuje, skrývá temnou minulost a snaží se poskládat život opět dohromady.

Televize Joj koupila licenci k programu The Masked Singer, s uvedením vlastní verze počítá už v příštím roce. Televize s ním chce atakovat pěveckou soutěž Superstar na konkurenční stanici.

Divadelní hrou Jááánošííík z Radošinského naivného divadla se inspiruje osmidílný seriál Uhorčík. Jde o nový pohled na slavnou hru, která se rozchází s původním příběhem. Zjistíme, že skutečným vůdcem nebyl Jánošík, ale Uhorčík. V příběhu bude výrazně zastoupen folklor s autentickými lidovými kroji z různých slovenských regionů a kostýmy zbojnické doby. Propojení se současností se dosáhne použitím satirických vtipů o politice.

Dalším projektem ze spolupráce Joj s Petrem Kolečkem je seriál Nový život. Tři čtyřicetiletí nejlepší kamarádi – hokejista Dušan a fotbalisté Pavol a Lucia se všichni rozhodnou ukončit své úspěšné sportovní kariéry. Každý má jiný důvod – rodina, zranění, nebo jen touha po změně. Budeme sledovat, jak se vyrovnají s velkými životními změnami, jak se změní jejich vztah k rodině a jak si konečně začnou užívat vše, co si kvůli profesionálnímu sportu museli odepírat.

Markíza koupila licenci na rodinný seriál Der Lehrer, svoji verzi seriálu chce uvést v příštím roce pod názvem Pán profesor. Je chaotický, impulzivní, nezralý a nedisciplinovaný. Přestože už je ve středním věku, ještě nikdy nemusel být zvlášť zodpovědný. Napříč tomu se stal učitelem, který má nekonvenční učební metody a udělá cokoli, aby pomohl studentům. Ztráta domova, kriminalita mladistvých, poruchy příjmu potravy – žádný z těchto problémů pro něj není neřešitelným. Žáci ovšem nejsou jeho jedinou starostí. Škrty v rozpočtu, rodiče a líní učitelé ho často nutí bojovat za to, co je správné – ve třídě i mimo ni. Nedůvěra kolegů v něm probudí bojovného ducha a hrdina se rozhodne všem dokázat, že svoji práci zvládne.

Další slovenskou předělávkou v rukou Markízy je katalánský seriál Polseres Vermelles (The Red Band Society), který stanice uvede pod názvem Klub červených náramkov. Seriál vypráví příběh o přátelství, překonávání překážek a vůli žít. Na rozdíl od většiny lékařských seriálů zde nejsou hlavními postavami doktoři, ale pacienti. Jsou to děti ve věku 8 až 17 let, které navzdory své nemoci mají stejné starosti jako jejich zdraví vrstevníci. Touží se smát, milovat a objevovat svět. Síla přátelství a smysl pro humor jim dávají sílu bojovat se svými vážnými diagnózami. Diváci budou moci sledovat, jak si děti zvykají na společný život v nemocnici, ale také jak jejich hospitalizace změní životy lidí v jejich blízkosti – rodin, lékařů a přátel.

Další střípky

Seriály All American (Fotbalový talent) a Black Lightning budou vysílat finálové díly aktuálních sérií 9. března.

Ve věku 60. let zemřel minulý týden herec Brian Tarantina (The Marvelous Mrs. Maisel). RIP!

Rudy Boesch ze Survivora (Kdo přežije) zemřel minulý týden ve věku 91 let. RIP!

Tvůrce BoJack Horseman prozradil, že seriál mohl klidně běžet ještě několik let, že Netflix byl tím rozhodujícím, který ho utnul.

His Dark Materials (Jeho temné esence) měl nejlepší start v britské televizi za posledních pět let. Pilotní e pizodu sledovalo téměř 7,2 milionu diváků. Druhý díl však přišel o 1,5 milionu lidí.

O rebootu Gossip Girl (Super drbna) už jsme psali. Nyní bylo potvrzeno, že hlas Drbně propůjčí opět Kristen Bell, která svým voicoverem provázela i původní seriál. Producent Joshua Safran prozradil, že hlavní postavy rozhodně neztvární běloši a dočkáme se o poznání více „queer obsahu“.

Superstore dostává čtyři extra epizody, pátá řada tedy bude mít 22 dílů.

ABC naděluje také epizody navíc. Šest dodatečných dílů se natočí u American Housewife (Americká manželka) (celkem 21 epizod v aktuální sérii) a u Bless This Mess (19 epizod).

Ján Koleník se po dvou letech vrací opět na Kolibu (Joj), kde bu se měl objevit mezi hlavními postavami v příští sezóně. Jeho účinkování v rozběhnutých programech na Markíze je v tuto chvíli nejisté, ale tato zpráva by mohla být posledním hřebíčkem do rakve neúspěšného seriálu Autoškola, o jehož budoucnosti zatím nebylo rozhodnuto.

Slovenská verze seriálu Jenny by měla mít pouze deset 40minutových epizod, které vzniknou spojením příběhů z více původních dílů do jednoho. Tím se zredukuje jejich počet a navýší stopáž.

Trailery

Arrowerse crossover


The New Pope


The Witcher (Zaklínač)


Work in Progress


Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
lenochod6

lenochod6

Trochu nechápu, proč u The Good Place, teď měsíc a nic nebude a pak bude najednou finále? Nezbývají jim...
před 4 roky
ragelly

ragelly

To je normální, že všechny seriály z Velké pětky mají cca 1-2měsíční vysílací pauzu. Většinou bývá...
před 4 roky
verunkawrath

verunkawrath

Supernatural nejspíš opláču,je to moje srdcovka :)
před 4 roky
Další články k tématu