27. 11. 2019

Novinka pod lupou: Nowhere Man (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Nowhere Man
Žánr krimi, drama
Stanice Netflix (Tchai-wan)
Premiéra 31. 10. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 70 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Francis Smith, Zoanne Tan
Herci Joseph Chang, Alyssa Chia, Mavis Fan, Po-chieh Wang, Jeremiah Zhang, Min-Fu Chou, Greg Hsu, Tze-cheng Kuo, Yi-long Lu

O čem to je?

Hlavní hrdina je odsouzený k trestu smrti a čeká na popravu. Shodou zvláštních náhod se dostane do alternativních časových linií, což mu umožní utéct z vězení, aby ochránil svou rodinu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Opět se mi dokazuje, že mi cizojazyčný Netflix až tak moc nevoní. Poslední dobou jen těžko nacházím novinky mimo Británii a USA, které by mě od této streamovací služby bavily. Nowhere Man bylo doslova utrpení sledovat.

V podstatě ani nevím, o čem celý pilot byl. Pravděpodobně jsme na začátku viděli přítomnost, ale zbytek dílu se odehrával v minulosti a ukázal, co se stalo, že se hlavní hrdina dostal do vězení. Z těch časových linií, o kterých se píše v obsahu, tady nebylo mimo zvláštní úvod naznačeno vůbec nic, takže netuším, jak se to bude celé vyvíjet dál.

Samostatnou kapitolu pro mě tvoří hudba. Upřímně, je to už pár dnů, co jsem pilot viděla, a vlastně už mi z něj v paměti nic moc nezůstalo. Ale na tu hudbu se nedá zapomenout. Kdo to proboha schvaloval? To bylo šílené. Musela jsem si několikrát pozastavit přehrávání, abych se ujistila, že to nehraje z nějakého jiného zdroje u mě v bytě, protože styl hudby, rytmus ani hlasitost se k ukazovanému ději vůbec, ale vůbec nehodily. Já většinou hudbu při sledování vůbec nevnímám, ale tady to bylo tak výrazně špatně, že jsem se naopak nemohla soustředit na příběh, jak to působilo rušivě.

Ono ale ani v tom příběhu nebylo oč stát. Postavy nudné, chování nelogické, dialogy podprůměrné. Pilot se vlekl a už jsem se bála, že nikdy neskončí. Další díly s radostí vynechám.
  • dlouhá stopáž
  • hudba
  • postavy
  • příběh
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

No a o tom to právě je. Vynášet soudy po zhlédnutí pilotu (někdy patrně jen traileru) je často...
před 4 roky
Další články k tématu