28. 11. 2019

Novinka pod lupou: Vienna Blood (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Vienna Blood
Žánr historický, krimi
Stanice BBC Two
Premiéra 18. 11. 2019
Vysílání pondělí, 21:00
Délka pilotu 85 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Max Liebermann je studentem Sigmunda Freuda. Hrdina pomáhá detektivovi Rheinhardtovi ve vyšetřování série hrůzostrašných vražd, které se odehrávají v kavárnách, divadlech a dalších prostorách Vídně na počátku 20. století.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

V podstatě je to klasická historická kriminálka, kterých už BBC za poslední roky natočila opravdu hodně. Fanoušci se jistě budou bavit, ale novým divákům nemá moc co nabídnout.

Pilot má délku dvou epizod, čehož jsem se na začátku bála. Uteklo to ale celkem rychle, případ plynul přirozeně a nepřišlo mi, že by zde bylo moc zbytečných nebo pomalých scén, takže z tohoto ohledu dávám palec nahoru. Na druhou stranu mi novinka nepřinesla nic, kvůli čemu bych si měla zapnout další díl, jelikož historické seriály nepatří mezi mé nejoblíbenější.

Herecké obsazení je sympatické. Hrdinové dokážou zaujmout, ale musím říct, že se mi víc líbila doktorova rodinka. Scény doma nebo v nemocnici pro mě byly o dost zábavnější než samotné vyšetřování vraždy. V nemocnici to bylo, jako bych znovu sledovala The Knick, ale to samozřejmě hodně dělá i to, že oba seriály ukázaly v podstatě totožné veřejně navštěvované procedury. Knick je o dost krvavější, přece jen u Vienna Blood se nemůže tolik riskovat, nejde o seriál z kabelovky. Krev tady byla tak maximálně jako skvrna na oblečení.

Ale pokud Max bude kromě vražd řešit i případy lidí v nemocnici, jak tomu bylo i v prvním díle, určitě by to mohlo být zajímavé a přinést seriálu špetku něčeho navíc.
  • nemocnice
  • postavy
  • dlouhá stopáž
  • běžná kriminálka
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Dobová atmosféra, londýnský kolorit, obstojný scénář, režie a herecké výkony, příjemně dlouhá stopáž -...
před 4 roky
zip

zip

Nenechám si ujít;)
před 4 roky
verunkawrath

verunkawrath

Tak tohle půjde do watchlistu :)
před 4 roky
Další články k tématu