5. 12. 2019

Novinka pod lupou: Harley Quinn (DC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Harley Quinn
Žánr animovaný, akční
Stanice DC
Premiéra 29. 11. 2019
Vysílání pátek
Délka pilotu 23 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Paul Dini a Bruce Timm (předloha)
Herci Kaley Cuoco, Diedrich Bader, Lake Bell, J. B. Smoove, Alan Tudyk

O čem to je?

Harley Quinn to konečně nadobro skoncovala s Jokerem. Nyní se snaží prosadit sama o sobě jako nebezpečný kriminálník v Gotham City. Společnost jí dělá Poison Ivy a další hrdinové a zloduši z DC univerza.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Sebevražedný oddíl jsem zatím neviděla. Vlastně když se tak zkouším zamyslet, postavu Harley Quinn jsem zde viděla poprvé, když nepočítám promo fotky. Netušila jsem, jaká je to osobnost, dokonce ani to, že je spojená s Jokerem. Takže to pro mě byl úplně svěží pohled bez jakýchkoliv předsudků.

Musím říct, že mi seriál připomíná všechny ty animáky, které běžely v devadesátkách vždycky o víkendu ráno. Tedy když si odmyslím ty hektolitry krve, které se v pilotu vyskytly. A vlastně ještě to, že každé druhé slovo je sprosté. Ale celkově animace a akčnost vypadá stejně, jak si to pamatuju z dětství.

Příběhově se mi to líbilo. Z bezhlavě zamilované Harley v nesmyslném kostýmu se stala badass záporačka, které prostě musíte fandit. Kdyby šlo o hraný seriál, byla bych nadšená. Ale za ty roky už asi víte, že animáky nejsou můj nejoblíbenější žánr. Prostě mě to nebaví sledovat, když to není hrané. Takže i přes líbivý hlásek Kaley Cuoco už si další díly nepustím.
  • drsné scény a drsná mluva
  • hlavní hrdinka i ostatní postavy
  • podařené vtípky
  • animace
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Tohle byla hodně divoká jízda. Především se rozhodně nejedná o animák pro děti, takže má představa, že půjde o něco ve stylu devadesátkového Spidermana, kterého jsem sledoval jako malý capart na Jetixu, byla lichá. Zůstal jsem ale zírat s vykulenýma očima a spadlou bradou, a snažil jsem se pochytit co nejvíc z tohohle stylizovaného komiksového tripu.

Harley se rozhodne ukončit svůj toxický vztah (doslova) s Jokerem a stát se nejobávanějším padouchem Gothamu, s čímž jí má pomoci její nová parťačka Poison Ivy. Na to, že pilot trval jen 22 minut, byla epizoda napěchovaná k prasknutí a stále docházelo k nějakým úderům, výbuchům, záchvatům, cákancům krve a hláškám, které byly dosti peprné, přičemž slovíčko na F muselo padat častěji než v textech Eminema.

Příběh se snad ale teprve rozjede v dalších dílech, protože pilot vlastně jen převyprávěl trailer k Birds of Prey – novému filmu o Harley Quinn s Margot Robbie v hlavní roli, který půjde do kin příští rok. Po příběhové stránce tedy pilot nic zajímavého nenabízí.

Dalším problémem by pak mohla být cílová skupina. Nejsem si totiž jistý, kdo by do ní měl patřit. Pro dětské publikum je to příliš sprosté, drsné a krvavé, pro odrostlejší publikum to zase působí infantilně, na čemž má nejspíš podíl samotný charakter Harley Quinn. Navíc animované provedení nemusí sednout každému.

Já jsem se nicméně u pilotu nenudil – některé Harleyiny hlášky byly opravdu vtipné (některé méně, sprosté byly každopádně všechny) a dvacet minut uteklo jako voda, i když šlo skutečně jen o nicneříkající prolog. Pár dalším epizodám ale ještě určitě šanci dám.
  • silně komiksové a pomrkávající na znalce DC univerza
  • drsné vtípky a hlášky
  • příběhově nezajímavé
  • problematická cílovka
60 %
Mé hodnocení
Plocan

Asi jsem měl od seriálu dost velká očekávání, která se nenaplnila. Celkově to pro mě bylo dost velkým zklamáním, ale podle reakcí na netu budu asi jediný.

Hodně, jakože fakt hodně, mi vadil scénář, který byl katastrofální, chvílemi mi k postavám vůbec neseděl. Jediný, u koho jsem problém neměl, byla Poison Ivy, ta mi dokonce místy přišla mnohem lepší než celá Harley, teda bez urážky. Ona mi celkově Harley před změnou v závěru epizody moc nesedla, když nastoupila s novou vizáží, přístupem a vlastně vším, to teprve bylo a bude něco.

A Joker, tak to byla kapitola sama o sobě, nevím, co bylo víc špatně. U vzhledu je škoda, že se tvůrci nedrželi raději některé z dřívějších komiksových podob, ta moderní je taková dost… nijaká. Charakter je ubohý, celkově dost předvídatelný, ale ne předlohově předvídatelný, spíš prvoplánově předvídatelný.

Příběhově je tu spoustu prostoru, o tom žádná. Při spojení Ivy a Harley by tak mohl vzniknout dost drsný a poutavý příběh, klidně i mimo Gotham, uvidíme. Fakt chci věřit, že další díly budou lepší, už jen kvůli přerodu HQ, oproštění od Jokera, možná minimalizace Batmana, který už byl jen posledním hřebíčkem do rakve. Za sebe to ale nehodlám zjišťovat, protože mě to nechytlo, takže zkoušet to jen co kdyby, to ne.
  • Poison Ivy
  • scénář
  • vzhled Jokera
  • ubohost postav
  • zatím jen krev a nic víc
40 %
Mé hodnocení
jesmot

Jakože já na animáky už moc nejsem, ale Harley Quinn je skvělá postava DC, a tak jsem to chtěla přesto zkusit.

Už od začátku se na vás hrnou sprostá slova, takže každému hned dojde, že nejde jen tak o nějaký seriál pro děti. Harley je prostě ostrá. Neskutečně se mi líbil její humor. Další plus určitě bylo ukázání Harleyiny minulosti ve formě rozhovoru s její fotkou.

Povedené je i to, že je tam více postav z DC než jen Harley, Joker a Batman. Další, co oceňuji, že angličtina je zde tak lehká a srozumitelná, že i já jsem to zvládla bez titulků :D A moc se mi i líbilo vystřídaní stylů Harley během epizody.

Na půlhodinovou epizodu to bylo bezva. Za mě nemám víc co říct, Harley je prostě skvělá a seriál dostál mých očekávání.
  • vše, nemám nic, co bych vytkla
100 %
Mé hodnocení
vuvicom

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Od seriálu jsem radši nic moc nečekal, ale pak jsem byl hodně příjemně překvapený. Pilot mi utekl neskutečně...
před 4 roky
Kolombo

Kolombo

DC umí. Tohle zatím vypadá velmi dobře :)
před 4 roky
imfine

imfine

Animované seriály zase tak moc nesleduji, ale tohle se hodně povedlo
před 4 roky
Další články k tématu