6. 12. 2019

Novinka pod lupou: The Mallorca Files (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Mallorca Files
Žánr drama, krimi
Stanice BBC One
Premiéra 25. 11. 2019
Vysílání každý všední den
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Na exotickém španělském ostrově se střetávají dvě rozdílné osobnosti. Britský a německý zástupce zákona mají odlišné přístupy ke spravedlnosti. I přesto, nebo právě proto, se z nich stanou perfektní partneři, kteří hodlají na ostrově nastolit pořádek a bojovat proti zločinu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Sice je to jako přes kopírák, ale fanoušky žánru to jistě bavit bude. Mallorca Files je nová kriminálka, která se tentokrát odehrává na exotickém ostrově, který známe z našich letních dovolených. I zde se ale vraždí, takže se k sobě dostane nečekané duo vyšetřovatelů, kteří zde hodlají nastolit pořádek.

Samozřejmě tu máme parťáka a parťačku, mezi nimiž lítají jiskry, i když se to na první pohled nemusí zdát. Těžko říct, jestli se tvůrci rozhodnou jít v zaběhnutých kolejích a bude jen otázkou času, než je dají dohromady. Myslím, že to tak bude, ale na druhou stranu tohle není typická americká produkce (seriál vznikl v koprodukci evropských zemí), takže možná nakonec překvapí.

Každopádně celková atmosféra jako by z oka vypadla právě amerických parťáckým kriminálkám. Dvě rozdílné osobnosti s chemií, u kterých je kromě pracovního života kladen důraz i na osobní zázemí. Naštěstí tato stránka není nijak výrazná, takže nepůsobí rušivě a my se můžeme naplno soustředit na případ.

Líbilo se mi, že jsme tu neměli happyend. Celkově jsem vyústění nečekala, byla jsem příjemně překvapená, jak zápletku tvůrci vymysleli. Ještě lepší by bylo, kdyby se jim podařilo do případu týdně zakomponovat i serializovanější dějovou linku, ale zázraky zase nečekám.

The Mallorca Files ničím nepřekvapí. Je to běžná nenáročná oddychovka v krásném prostředí, která sedne fanouškům krimi žánru.
  • příjemné prostředí
  • chemie mezi postavami
  • zajímavé vyústění případu
  • ničím nevybočuje ze zaběhnutých kolejí
  • chybí propracovanější serializovaná dějová linka
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
zip

zip

Neurazí, ale ani nenadchne. Pilot asi stačil.
před 4 roky
andrea168

andrea168

Porad hledam něco, co by mi nahradilo Vrazedne pobrezi. Takze je moji povinnosti to zkusit.
před 4 roky
verunkawrath

verunkawrath

Pilot mi stačil,dál už nepůjdu.
před 4 roky
Další články k tématu