16. 12. 2019

Novinka pod lupou: The L Word: Generation Q (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The L Word: Generation Q
Žánr drama
Stanice Showtime
Premiéra 8. 12. 2019
Vysílání neděle, 22:00
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává deset let po skončení původního seriálu. Naši známí hrdinové se snaží navigovat svůj milostný a osobní život spolu s novými příteli v Los Angeles.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak jako většina dalších rebootů, i L Word je samozřejmě cílené především na fanoušky původního seriálu. Máme tady stejné herce, stejné postavy, vidíme, co se s nimi stalo po těch letech, co jsme je neviděli. A opět zde nechybí tuna lesbického sexu.

Nemám, jak srovnávat, protože z původního seriálu jsem viděla pouze pilot v rámci SLDH, a už ani ten si moc nepamatuju. Každopádně se to nesledovalo špatně. Na to, že má pilot 55 minut čistého času, to uteklo rychle. Pro mě jakožto neznalce to bylo srozumitelné celkem bez problémů, ovšem na druhou stranu jsem si jistá, že mi uteklo nespočet narážek, které prostě můžou zachytit jen ti, kteří původní seriál mají nakoukaný.

Z toho, co jsem viděla, si můžu jen tipnout, které tváře se vrací, a které jsou nové. Asi bych to viděla tak, že ty starší ročníky, co už mají vybudované pořádné kariéry, jsou navrátilci, zatímco mladé herečky s prací asistentek (víceméně) budou představovat tu novou generaci a budou mít své vlastní milostné radosti a strasti. Postavy my relativně seděly všechny, líbilo se mi, že tady máme i ty úspěšné dámy, které nám všem dávají naději, že jakkoliv je váš život dvacátníků náročný, vždycky to po dvaceti letech můžete dotáhnout vysoko. Z nováčků mám smíšené pocity, nejvíc mi sedla „tatínkova holčička“, její přítelkyně a kamarádka už méně. Ta mladá krátkovlasá blondýna mi přijde jako nápadná kopie postavy, kterou hraje Katherine Moennig.

Seriál rozhodně nebudu sledovat dřív, než doženu resty původního L Word (pokud se mi to někdy podaří). Ale pro ty, kteří originál znají a milují, tohle bude určitě příjemné pokračování.
  • zajímavý mix postav
  • nebojí se odvážných scén
  • příjemné tempo
  • některé nové postavy mi přijdou až příliš okaté a jen do počtu
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
andromache

andromache

No tam jako šlo spíš o to, že holka jako Carmen se hledá těžko (a popravdě, Carmen byla moje...
před 4 roky
Yellow

Yellow

To jo, ale Shane nikdy moc stabilitu nehledala, byla dobrá kamarádka, ale jako partnerka už moc ne,...
před 4 roky
LeeSungji

LeeSungji

Ze začátku jsem se bála do toho jít už jen kvůli tomu, že jsou tam jen 3 (plus Tina později) postavy...
před 4 roky
Další články k tématu