8. 1. 2020

TCA 2020: Střípky z Foxu

TCA 2020: Střípky z Foxu

V USA začíná zimní novinářská konference TCA. Včerejší den patřil stanici Fox. V dnešní rekapitulaci si proto shrneme podstatné body, které se na tiskovce řešily.

Prestižní vysílací slot po fotbalovém finále Super Bowl získává aktuální reality hvězda The Masked Singer. Velkolepá premiéra druhé řady proběhne v neděli 2. února na Foxu. V prvním díle se k porotcům přidá hvězdný host Jamie Foxx. Třetí série bude mít ještě více epizod a dočkáme se množství hostujících porotců.

Když už jsme u The Masked Singer, Fox oznámil, že vyvíjí spin-off z tanečního prostředí s názvem The Masked Dancer. Produkovat bude Ellen DeGeneres, která již zařadila podobný segment do své talkshow.

Connie Britton se možná vrátí jako Abby v seriálu 9–1–1 (Záchranáři L. A.). Aktuálně probíhají jednání o jejím návratu. Nečekejte však nic stálého. Pokud se zde opět objeví, bude to jen jako hostující hvězda na několik epizod.

Comeback seriálu The O.C. (O.C.) se neuskuteční. „Revival The O.C. se nestane, a to navzdory mé hluboké vášni a zájmu o návrat. Bohužel nikdo není aktuálně k dispozici. Lhal bych, kdybych řekl, že se jich každý rok neptám,“ prozradil ředitel zábavní sekce Michael Thorn.

Podle Thorna je zrušení BH90210 na místě. Od začátku byl projekt koncipovaný jako uzavřená série. „Herci přišli s výborným, odvážným a náročným konceptem. Odvedli výbornou práci, ale už natočení šesti dílů bylo mimořádně náročné. Revival si vedl velmi dobře, měl slušnou sledovanost a uspokojil fanoušky. Neproměňujme ho však v něco, co nikdy nebyl, tedy v dlouholetý seriál.“

Plány na další pokračování 24 (24 hodin) a Prison Break (Útěk z vězení) (ať už v jakékoliv formě) jsou prozatím u ledu. „Neustále jednáme o potenciálních spin-offech těchto seriálů. Nemáme však nic, co bychom mohli oznámit. Jestli chceme udělat další čtyřiadvacítku, musíme z konceptu být nadšeni. Musí to být něco speciálního, co stojí za to vytvořit, ne jen obyčejná další série,“ prozradil Thorn.

Finále Empire se rychle blíží. „Nedávno jsme slyšeli návrhy na finálový díl a myslíme si, že seriál odejde stejně epicky, jako tenkrát přišel,“ prozradil Thorn. Ve finále se nevrátí Jussie Smollett, nicméně jeho postava bude pravděpodobně vzpomenuta.

Když Empire končí, dočkáme se i spin-offů? V podstatě od začátku se mluví o možném pokračování s Cookie v hlavní roli. „Mluvili jsme o tom, ale nepadl žádný konkrétní návrh ani dohoda. Chtěli bychom ale Taraji nechat v éteru, jak dlouho to jen bude možné? No jistě!“ Thorn uvedl, že Fox postupuje velmi opatrně, co se týče vytvoření dalšího Empire seriálu. „Mluvili jsme o tom a stále o tom mluvíme s producenty. Ale když máte tak ikonický seriál, musí to být něco úžasného, co by se dokázalo vyrovnat originálu.“

Fox se pomalu snaží vymaniti z pilotové sezóny. Plánuje objednat hrstku pilotů během ledna, ale zároveň chce vyvíjet nové projekty i mimo pilotovou sezónu a postupně se od ní úplně odtrhnout. Ruku v ruce s tím plánuje soustředit svou pozornost směrem k (hraným) komediím, které letos v podzimním programu zcela chyběly. Hlavní pozornost se upírá směrem k projektu Carla, kde zazáří duo Jim Parsons a Mayim Bialik a který je adaptací britského hitu Miranda. „V lednu objednáme několik dramatických i komediálních pilotů, ale poběžíme dál i mimo sezónu. Chceme projekty objednávat, když jsou doladěné a připravené, aby měly co největší šanci na úspěch.“

Posledním probíraným tématem byl animovaný blok. Disney postupně začíná přebírat majetek Foxu, který nyní vlastní, což se dotklo např. také studia 20th Century Fox TV, které stojí za animáky The Simpsons (Simpsonovi), Family Guy (Griffinovi) a Bob's Burgers (Bobovy burgery). „Tyto seriály se zatím nikam nechystají. Plánujeme je vytvářet dál, ale zároveň se připravujeme na den, kdy se s nimi rozloučíme. Rozhodně to ale zatím není ve výhledovém plánu. Můžeme je prodlužovat a nechat ve vysílání, jak dlouho chceme.“ Realitou však je, že stanice na nich prodělává. Jejich tvorba je velmi nákladná, protože se jedná o dlouholeté zaběhnuté kousky. Zároveň však jsou hodně výdělečné, jenže ne pro stanici, ale pro studio 20th TV, které teď patří Disneymu. Fox už má ve vysílání svůj první vlastí animák Bless the Harts, který byl již prodloužen pro druhou řadu. Do vysílání se chystají i další, např. Duncanville, The Great North nebo Housebroken. Thorne uvedl, že stanice časem plánuje potenciálně přidat do programu další hodinu animovaného programu.

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Hmm. Nic! Ako absolutne nic .. .
před 4 roky
Odyssea

Odyssea

Mirandu miluju, na ten projekt Sheldona a Amy jsem zvědavá, ale nemyslím si, že to bude stejně populární
před 4 roky
Další články k tématu