26. 1. 2020

Novinka pod lupou: Poldové a nemluvně (Česká televize)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Poldové a nemluvně
Žánr drama, krimi
Stanice Česká televize
Premiéra 10. 1. 2020
Vysílání pátek, 20:05
Délka pilotu 68 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Středobodem vyprávění je bývalý policajt Karel Mlejnek. Karel není schopen odpočívat a ať dělá, co dělá, přichomýtne se ke zločinu, i když vyrazí s kočárkem na hřiště. Karlův syn Kamil, který po otci přebral velení kriminálky, se zprvu zdráhá využívat otcovu nevyžádanou pomoc. Postupem času ovšem zjišťuje, že se bez Karla občas prostě neobejde, protože jeho pověst policejní legendy je zasloužená. Nepostradatelným parťákem při vyšetřování se tak stává i vnučka Eliška, Karlova kamufláž a spiklenec.

Trailer

Na Facebooku

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Upřímně? Čekala jsem, že to bude horší. Ten název ve mně vyvolával značné obavy. Pořád to není seriál, ke kterému bych se chtěla týden co týden vracet, ale nakonec byl pilot příjemné překvapení, protože mi z něj oči nekrvácely.

Čekala jsem, že se z toho vyklube něco jako Guys with Kids nebo podobné komedie, ale šlo o celkem běžnou českotelevizní detektivku. Některé scény mi přišly trošku přehnaně maminečkovsky orientované (matka ani babička neměly svůj běžný program kvůli nejistotě dědy a mimina), ale možná je to tím, že se nedokážu do rodičovské role vžít, takže se mi v těchto případech automaticky začnou protáčet panenky.

Samotný případ nebyl nejhorší, i když pachatele jsem podezírala hned od začátku, kdy se poprvé objevil na scéně. Postavy jsou docela sympatické, nejvíc mi sedl druhý syn dědy, který je taková ta typická bezproblémová uvolněná postava s dobrými hláškami. První díl utekl rychle a kdybych na seriál někdy náhodou v TV narazila (což se nestane, protože nemám TV), tak ho nebudu chtít co nejdřív přepnout.
  • sympatické postavy
  • solidní případ
  • není to taková katastrofa, jak jsem čekala
  • nic, co by chytlo a nepustilo
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak vzhledem ke sledovanosti netuším, jestli jsem úplně zabedněný a nechápu tento seriál, nebo jsem úplně blbý, ale to byla katastrofa. Jako to fakt někdo z České televize dovolil natočit toto? Viděl jsem jeden jediný díl, abych teda mohl něco zhodnotit, tak jsem to nevzdal v průběhu, ale už po tomto dílu si říkám, co chtějí vymyslet na 13 epizod, aby do každé mohli zapojit dítě? To bude taková blbost.

Netuším, do jaké míry bude můj názor totožný s ostatními, ale je mi minimálně tak nějak jasné, že na rozdíl od ragelly si pochválím přítomnost dítěte. Jako nejsem pro, aby tu ta malá byla, ale nakonec byla jedinou věcí, která se mi na tom líbila. Celý příběh byl sice komplet mimo a ujetý, jasně dítě jen tak položím na zem a ono zrovna najde nábojnici atd. atd. Chápu, ale to fakt nebylo zajímavé, vtipné a vlastně to celé působilo spíš trapně, nesmyslně a nemožně. Takže až na nějaký ten úsměv malé to byla v podstatě katastrofa.

Doufal jsem, že alespoň po herecké stránce by to mohlo stát za to, ale to se taky říct nedá. Dobře, maminka nemá moc prostoru, takže tam bych to zatím nechal, tatínek je fajn dědou, kterému bych to i věřil, ale jinak katastrofa, teda co se týče postav. No a podobně je to se všemi ostatními; abych trochu navázal na událost uplynulých dní, tady vidím velký špatný.

Vážně nevím, proč to sledovat. Zase pro jednou je třeba ze všech udělat pořádné debily, napsat nesmyslný scénář a snažit se to uhrát na fakt, že se jedná o krimi-komedii, takže to nějak projde. A já se divím, že to vážně nějak prochází. Možná jsem to vůbec nepochopil, možná jsem se protentokrát odklonil od svého nastavení na seriály pro páteční večer, u kterých je skvělé vypnout, ale toto prostě ne, takto snad nevypadá budoucnost české seriálové tvorby.
  • malá
  • je mi z toho trapně
  • nesmyslnost
  • otravné postavy
  • pro blbého diváka?
20 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Fruiko

Fruiko

Tak už jsem taky dohnal a je to taková pěkná 50. Jako žádný veledílo to není, ale furt asi lepší než Místo...
před 4 roky
Další články k tématu