30. 1. 2020

Novinka pod lupou: October Faction (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název October Faction
Žánr drama, horor, mystery, fantasy
Stanice Netflix
Premiéra 23. 1. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Steve Niles (předloha), Damian Kindler
Herci Tamara Taylor, J. C. MacKenzie, Aurora Burghart, Gabriel Darku, Wendy Crewson, Megan Follows, Stephen McHattie

O čem to je?

Lovci monster Fred a Deloris Allenovi se vrací do svého rodného městečka na kraji New Yorku, kam přijíždí spolu se svými dvěma dospívajícími dětmi poté, co Fredův otec zemře. Brzy však zjistí, že utajit své identity před dětmi a novými sousedy je náročnější, než se může zdát.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Když vidím u žánrů horor, tak se vždycky těším. Ne vždycky to dopadne podle mých představ, ale vždycky tomu dávám šanci. U October Faction jsem byla mírně zaražená z toho, co se to vlastně děje. Ale musím říct, že jak se pilot posouval dopředu, začala jsem se u toho více bavit, a konec mě určitě navnadil na další sledování.

První polovina dílu je v podstatě o ničem. Seznamujeme se s postavami, které nejsou nijak extra zajímavé. Je to typická rodinka, která se kvůli pohřbu vrací do rasisty nasáklého města. Nemají to lehké ani rodiče (běloch a černoška), ani jejich smíšené děti, které ostatní v jejich věku přehlížejí nebo na ně házejí škaredé pohledy.

Každopádně pilot se docela změní ve druhé půlce. Začne být akčnější, nabídne i nějaký ten vtip i špetku nadpřirozena, do které se zamíchá i trošku toho hororu. Především seance v závěru mi padla do oka, střih pěkně provázal dvě různé scény, díky čemuž dokázal navodit tu správnou napjatou atmosféru. Rozhodně můžu říct, že jsem seděla u obrazovky jako přikovaná a čekala, co bude dál. A co bylo dál? Závěrečné titulky. Ideální navnadění na maraton.
  • závěrečná scéna
  • komický rozhovor hrdiny s upírem
  • ideální pro maraton
  • slabší začátek
  • ne zrovna sympatické postavy
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
marvio

marvio

Určitě zkusím, jak zjiťuji, je venku celá série i z českými titulky, takže taky vidím na...
před 4 roky
carolos

carolos

S recenziou plne súhlasím. Prvá polovica dielu ma až tak nenadchla, ale druhá polovica, hlavne záver ma...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno, za mě průměr. Občas pobavily sarkastické hlášky Freda, ale vesměs se tam řeší jen nudné problémy...
před 3 roky
Další články k tématu