5. 3. 2020

Novinka pod lupou: McDonald & Dodds (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název McDonald & Dodds
Žánr drama, krimi
Stanice ITV
Premiéra 1. 3. 2020
Vysílání neděle, 20:00
Délka pilotu 90 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Přehnaně ambiciózní detektivka McDonaldová dostane za parťáka stydlivého a tichého detektiva Doddse. Hrdinka přesedlala z rušných a drsných ulic jižního Londýna, aby mohla dále šplhat po kariérním žebříčku. Dodds je šťastný na svém vlastním písečku, kde strávil celou svou kariéru.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Takový další pokus o Vraždy v Midsomeru a podobné britské kriminálky, které sází na méně dílů a dlouhou stopáž. Přiznám se, že mě těch 90 minut čistého času vyděsilo. A taky si myslím, že by se díl dal klidně sestříhat na poloviční délku.

Celé tempo je takové pomalé, případ je hodně zamotaný, aby se vyplnila dlouhá stopáž. Mnohé slepé uličky jsou ale nudné a nadbytečné, jak říkám, pilotní díl by se klidně mohl zkrátit na polovinu.

Podobné britské kriminálky mi k srdci nikdy extra nepřirostly. Nebo spíš jsem je nikdy nezkusila a neláká mě to, protože když už chci zabít tolik času, tak si dám nějaký klasický maraton, nebo si pustím přímo film – délka je stejná.

Každopádně ve výsledku to nebylo až tak špatné. Příběh plyne pomalu, ale jistě, případ je vlastně docela chytrý a baví vás hádat, kdo je pachatel. Přiznám se, že jsem se trefila – hned od začátku jsem si myslela, že pachatelem bude právě tato postava, i když jsem netušila důvod. Naštěstí je díl uzavřený, takže se dočkáme všech odpovědí.

  • uzavřený whodunit příběh
  • chytře zpracovaná zápletka
  • moc dlouhé
  • hluchá místa
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu