21. 3. 2020

Novinka pod lupou: Little Fires Everywhere (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Little Fires Everywhere
Žánr drama, minisérie
Stanice Hulu
Premiéra 18. 3. 2020
Vysílání středa
Délka pilotu 59 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie podle bestselleru od Celeste Ng. Richardsonovi jsou na první pohled dokonalá rodina. Jejich perfektním protikladem je enigmatické duo matky s dcerou, které se jim dostanou do života. Seriál sleduje tajemství, podstatu umění a identity a mateřství. A také nebezpečí domnění, že následování pravidel může zvrátit katastrofu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tohle ano, prosím. Asi tak v půlce dílu jsem si říkala, že jsem trošku zklamaná, ale ten konec mě utvrdil v tom, že seriál rozhodně bude stát za to.

V první řadě jsem se těšila kvůli obsazení. Reese patří už od dob Velmi nebezpečných známostí k mým nejoblíbenějším herečkám, takže každý její projekt vítám s otevřenou náručí. Navíc když tak hlasitě prohlašovala, že předlohová kniha patří mezi její srdeční záležitosti, nemohlo to dopadnout špatně.

Neříkám, že je to další Příběh služebnice. Tam mě pilot totálně odrovnal a neměla jsem slov. Tady je reakce komornější, ale stále převažuje nadšení. Pilot se nese v pomalejším tempu, ale ke konci se začne docela dost stupňovat. Postavy vypadají zajímavě.

Je sranda, že jsem celou dobu plánovala říct, jak mi matka-černoška leze na nervy. Ale vypadá to, že zrovna ona bude ta postava, která má nejvíc co nabídnout. Po prvním díle absolutně netuším, jaké tajemství skrývá, ale hořím nedočkavostí, abych to zjistila.

Myslím, že seriál bude ideální pro maraton, zvlášť když jsme zavření v té karanténě. Je pro binge-watching jako stvořený a myslím, že vám uteče jako voda. Jen škoda, že není k dispozici rovnou celá série, takto si budeme muset počkat, než Hulu odvysílá všechny díly, takže zhruba do 22. dubna.
  • napínavý konec
  • perfektní příběh pro maraton
  • herecké hvězdy
  • pomalejší úvod
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dostal mě už poster, který napovídal, jak asi bude celý příběhy vypadat, jeho rozdělení na dva pohledy. Další peckou byl úvodní požár, po jednom velkém vzplanutí domu v jednom jiném nejmenovaném seriálu, můžu říct, že tento byl taky moc vyvedený. A pak je tu návrat v čase, který nutí diváka zamýšlet se, a mě skutečně donutil. takže během pár minut už mi vše šrotovalo v hlavě.

Líbí se mi zasazení do devadesátých let, které tu ale není až tak patrné, mimo televizi a telefon v autě. Z pilotu dýchá taková zajímavá atmosféra, ale zároveň vše působí, že by se mohlo odehrávat právě teď, v současnosti. Vlastně nejde jen o atmosféru, ale i o příběh dvou odlišných světů, tato problematika, tak jak je nastíněna v pilotu, možná není v těchto dnech až tak markantní, ale stále přetrvává.

Nehorázně mě baví, jak nikdo nezvládá nikoho držet na uzdě a matky to naprosto vytáčí. Ať už jde o přátelství dětí z rozdílných rodin, celkové vzájemné narušování životů, ale především Izzy se svým osobitým stylem a razantním způsobem řešení pro ni bezvýchodných situací.

Tajemství a záhad je tu více, jen některé nejsou až tak zajímavé, třeba pátrání po totožnosti Mii mě zase až tolik nestartuje. Hudba napětí ještě podporuje a umocňuje, jen do mrazivosti tomu trochu něco chybí.

S ničím v pilotu nemám zásadní problém, až na otce rodiny, ten mě nebaví, jinak jsou postavy a obsazení super. Asi bych tedy uvítal místy temnější atmosféru, ale věřím, že co není, může být. Jak jsem zmiňoval, docela mě rozuzlení zajímá, jsem zvědavý, kam do příběhu bude zasazena úvodní scéna, jestli půjde o pravidelné flashforwardy v úvodu epizod, které vyústí v poslední epizody, nebo se třeba bude jednat o závěrečnou scénu předposlední epizody a vše se rozuzlí až v závěru seriálu. Zkrátka jsem zvědavý, co se z toho vyklube.

  • požár
  • hudba
  • dva světy
  • narušení kontroly (hlavně Izzy)
  • otec rodiny
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Dávám 70, protože mě postavy štvaly moc na to, abych ocenila kvalitu zpracování vyššími procenty...
před 3 roky
Další články k tématu