23. 3. 2020

Novinka pod lupou: The English Game (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The English Game (Hra z Anglie)
Žánr drama, sportovní, historický
Stanice Netflix
Premiéra 20. 3. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Fotbalisté z 19. století stojí na opačných stranách společenských tříd a snaží se navigovat profesionální i osobní turbulence ve snaze navždy změnit hru i celou Anglii.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Mám ráda příběhy o sportovních outsiderech, kteří se tvrdou pílí a neúnavnou řadou pokusů dokážou navzdory všem překážkám dostat na vrchol. Mám takový pocit, že kdybych jela maraton tohoto seriálu, na konci mi ukápne slzička. Tady to není žádná věda, už snad podle plakátu asi každý musí tušit, jak tento příběh nakonec skončí.

Pilotní díl je takovým představením celé situace. Fotbalu se tu dočkáme docela dost, ale zároveň, když se nad tím zamyslíme, tak je vlastně odsunutý na druhou kolej. Především zde jde o to, aby se ukázaly poměry tehdejší doby a nevyváženost společnosti. Tým chudých dělníků proti zbohatlíkům, kteří si upravují pravidla tak, jak se jim to hodí a outsideři, i když jsou talentovaní, tak kvůli tomu prohrávají. Ale vášeň pro sport vítězí, a tak se nevzdávají a zkouší to i po drtivé porážce zase znovu.

Podobné seriály jen dokazují, že se nesmíme vzdávat svých snů, i když nám tisíckrát nevyjdou. Zní to jako klišé, ale opravdu si myslím, že můžeme dosáhnout všeho, po čem toužíme, když se budeme dostatečně snažit. A vždycky, když vidím, že se to vyplní v nějakém filmu nebo seriálu, mám z toho neskutečnou radost, ať už jde o příběh podle skutečné události, nebo je fiktivní.

První díl se mi líbil a plánuju minisérii dokoukat. I když v hlavě mám pořád jen Clear eyes, full hearts, can't lose!

  • emotivní příběh
  • poutavé zpracování
  • ukázání třídních rozdílů
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Fotbal mám rád a budu o něm sledovat v podstatě cokoliv, ale kouknout se na dobové britské drama, které je částečně založené na skutečném příběhu. To mě vážně lákalo víc než obvykle. I proto mě mrzí v podstatě nulová propagace od Netflixu, obzvlášť v době, kdy se žádný skutečný sport nemůže konat.

Downton Abbey jsem nikdy nesledoval, a tak mi fakt, že to připravil Julian Fellowes, tvůrce právě zmiňovaného hitu, nijak neoslovil. Ale je pravda, že mi vytvořil očekávání, alespoň co se týče toho, že vystihnout dobovou Anglii, se podaří. A taky tomu tak bylo. Střet dělnické třídy s gentlemany se podařil na hřišti i mimo něj.

Já jsem se u první epizody bavil, protože se opravdu z většiny zabývala právě fotbalem. Ale trochu se obávám, že v dalších epizodách se od toho upustí, i vzhledem k tomu, jak se začal vyvíjet život jednoho z hlavních hrdinů. Já seriál určitě brzy dokoukám, ale dobře vím, že není pro každého. Pokud vás nebaví fotbal a nelíbí se vám ani styl alá Downton Abbey, tak vám tohle nic říkat nebude.

  • fotbal a jeho začátky
  • historická Anglie
  • obávám se, že to v dalších epizodách upustí od fotbalu
80 %
Mé hodnocení
Pajky
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
yuriy

yuriy

Diky za tip, som ani nemal zdania, ze sa nieco take chysta :O
před 4 roky
Další články k tématu