30. 3. 2020

Novinka pod lupou: Unorthodox (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Unorthodox
Žánr drama, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 26. 3. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Hasidic Roots (předloha)
Hrají Shira Haas

O čem to je?

Mladá židovská žena uteče z New Yorku do Berlína před dohodnutým manželstvím. Její minulost ji však brzy začne dohánět.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Je pro mě neskutečné, jak plynule a rychle zvládají herci mluvit a přecházet z angličtiny do němčiny a jidiš a zase zpět. V podstatě jsem se vůbec nechytala, nebýt titulků, tak netuším, která bije, protože to střídání se děje v podstatě v každé větě – každou tvoří tři různé jazyky.

Jinak zajímavý počin. Osobně toho o ortodoxních Židech moc nevím, ale z toho, co pilot ukázal, mi to místy přijde docela úlet. Samozřejmě se nechci nikoho dotknout, každý má právo vyznávat víru, jakou chce, pokud tím neubližuje jiným, což se tady neděje. Ale za sebe říkám, že bych na to neměla nervy. Jasně, je něco jiného, když to sleduje člověk z vnější, který se s ničím podobným nikdy nesetkal, a něco úplně jiného, když se do této kultury narodíte a jste v ní celý život. Každopádně si opět jednou uvědomuju, jak jsem spokojená se svým vlastním životem, který si můžu žít podle svého.

Hlavní hrdinka je zajímavá. Nedokážu ji přesně zaškatulkovat, rozhodně to není postava, jakou bychom měli v seriálech na každém rohu. Docela mě zajímá, jak se to s ní bude vyvíjet dál – vlastně si jdu pustit další díly hned, protože jde o minisérii.

Unorthodox není nenáročná zábava na večer, rozhodně u seriálu musíte dávat trošku pozor, a to nejen kvůli jazykové bariéře, ale i samotnému příběhu. Myslím ale, že si zaslouží trošku zviditelnit, jelikož jde opět o jeden z těch seriálů, o kterých jsem až do premiéry v podstatě vůbec neslyšela.

  • zajímavé téma
  • ukázka židovských tradic
  • střídání přítomnosti a flashbacků
  • pomalejší tempo
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu