7. 4. 2020

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně Foxu

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně Foxu

Vaše oblíbené předpovědi jsou zpět! V loňském roce jsme si dali pauzu a podle vašich ohlasů bylo nadmíru jasné, že vám naše věštící roční přehledy chybí. Letos jsme se je proto rozhodli vrátit zpět! Je na čase vytáhnout věštící kouli a podívat se na to, které seriály z Velké pětky (stanice ABC, CBS, The CW, Fox a NBC) mají největší šance získat prodloužení a vrátit se do programu i v příští sezóně.

Ještě než se pustíme do samotných předpovědí, musíme uvést věci na pravou míru. Předpovědi se vždy odvíjely ze sledovanosti. V minulých dekádách byla právě sledovanost základní podmínkou pro úspěch či neúspěch. V posledních letech však stále více jde tento prvek stranou. Diváci nejsou omezováni konkrétním dnem a časem, kdy se na své oblíbené seriály můžou dívat. Většina dílů je dostupná na streamovacích službách a v digitálních knihovnách jednotlivých stanic i syndikačních služeb, a to ani nemluvíme o nespočtu repríz. Sledovanost tak jde na druhou kolej.

Tím pádem se nemáme moc čeho chytit. Berte proto následující sérii článků s velkou rezervou, protože výsledná oznamování během květnových Upfronts můžou nakonec vypadat úplně, ale úplně jinak.

Nyní už se ale přesuneme ke stanici Fox. Ta měla a má od podzimu v programu celkem 14 seriálů. Jako vždy záměrně ignorujeme soutěžní pořady a reality shows. Do tipů nezařazujeme ani seriály, které v této sezóně ještě neměly premiéru. U Foxu jde o novinky Filthy Rich, The Great North a neXt.

již prodlouženo

Bless the Harts
The Simpsons (Simpsonovi)

Na Foxu jsou prozatím dva prodloužené seriály. Asi nikoho nepřekvapí, že jde o animáky. Příprava dílů je náročnější a zabere více času, takže Fox zpravidla naděluje nové série s předstihem. A přiznejem si, nikdo z nás nepředpokládá, že Simsonovy můžeme přežít, ne?

zrušeno

Almost Family
Empire

Na Foxu máme zatím dva zrušené seriály. Empire byl oznámený předem, takže se můžeme těšit na uspokojivý konec. (Ehm, dodatečná úprava aneb nepište si články do zásoby předem – Finále se nikdy nenatočí, poslední dva díly budou chybět kvůli koronaviru.) Novinka Almost Family si nevedla nijak dobře, takže se konec po první řadě očekával. Navíc byla stažena z programu a zbylé díly se vysílaly v sobotu večer, což je jasný zabiják.

5 %

9–1–1 (Záchranáři L. A.)

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 3
Komentář Tady není o čem diskutovat. Pokud nepočítáme reality shows, je 9–1–1 aktuálně nejlepším (nejsledovanějším) seriálem stanice Fox. Bude to chtít víc než celosvětově rozšířený virus, aby seriálu zhasla pochodeň.
10 %

Bob's Burgers (Bobovy burgery)

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 10
Komentář Malé milé překvapení, letos se Burgerům hodně daří, sledovanost je na stejné úrovni jako u Simpsonů a v některých týdnech dokonce převyšuje Family Guys. Dobrá práce!
10 %

Family Guy (Griffinovi)

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 18
Komentář Jako každý rok, i letos čekáme pouze na formální vyjádření stanice. Není důvod, proč seriál rušit.
20 %

9–1–1: Lone Star

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 1
Komentář Spin-off jednoho z nejúspěšnějších seriál současnosti zabodoval. I když nedosahuje sledovanosti 9–1–1, vede si sám o sobě velmi dobře. Fox si zde rozjíždí solidní seriálovou značku a nedivila bych se, kdyby v následujících sezónách přidal další spin-off do oběhu.
30 %

The Resident (Doktoři)

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 3
Komentář Lékařina si našla v programu své stabilní místo. Není žádný velký důvod, proč by se hrdinové měli v dohledné době loučit. Pokud Fox bude chtít rušit, má mnoho jiných větších adeptů na předních příčkách.
35 % → prodlouženo

Duncanville

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 1
Komentář Animáky se většinou neruší během Upfronts. Sledovanost sice nedosahuje čísel jako u Simpsons, Burgerů nebo Family Guy, ale Fox pravděpodobně bude se seriálem pokračovat. Konec by se oznámil, protože animáky se připravují s podstatně větším časovým předstihem oproti běžným hraným seriálům. (Edit: Už bylo oznámeno prodloužení.)
40 %

Prodigal Son

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 1
Komentář Letošní novinka zaujala hodně diváků, přesto se nestala novým velkým hitem. Nemá až tak velké a drahé osobnosti, takže je docela možné, že se vrátí i v příští sérii. Bude to ale o prsa.
40 %

Last Man Standing (Poslední chlap)

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 8
Komentář Když se seriál přestěhoval z ABC na Fox, chytl druhý den. Komediím se obecně moc nedaří, ale dá se předpokládat, že se seriál ještě nějaký ten pátek v programu stanice udrží.
50 %

The Moodys

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 1
Komentář Tento projekt je jedinečný svým vlastním způsobem. Nejde o klasický seriál, ale vždy pár dílů věnovaných konkrétnímu svátku. Začali jsem Vánocemi, ale Moodyové se mají opět sejít na Velikonoce, Díkuvzdání a podobně. Sledovanost nula nula nic, ale kdo ví, třeba se přece jen vrátí. Výroba těch několika málo dílů zcela jistě není nákladná.
55 %

Outmatched

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 1
Komentář Nápad byl zajímavý a pilot se mně osobně líbil hodně. To ale nic nemění na tom, že komedie byla přijatá spíše chladně. Navzdory hvězdnému obsazení zde Fox hit nenachází, takže je spíše pravděpodobnost, že se seriál po první řadě rozloučí. Pokud ale stanice nebude chtít investovat do marketingu tolika novinek, může se stát, že i méně sledované seriály dostanou objednávky na nové série, a Outmatched tak bude zachráněný.
65 % → zrušeno

Deputy

Hodnocení na SerialZone.cz
Série 1
Komentář Novinky jsou rok od roku slabší a méně sledované. Deputy si hraje na Justified, ale nesetkává se s extra velkým zájmem publika. Téměř se o něm nepíše, takže se nikdo nebude divit, když se v květnu v tichosti rozloučí. (Edit: Rozloučil se už v dubnu.)
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu