12. 4. 2020

S lupou do historie: Unbreakable Kimmy Schmidt

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Unbreakable Kimmy Schmidt (Nezdolná Kimmy Schmidt) 1×01: Kimmy Goes Outside!?

plakát

Základní údaje

Název Unbreakable Kimmy Schmidt (Nezdolná Kimmy Schmidt)
Žánr Komedie
Stanice Netflix
Vysílání 2015–2019
Počet sérií 4
Premiéra 6. 3. 2015
Délka pilotu 23 minut

O čem to je?

Když se Kimmy Schmidt s kamarádkami dostane po patnácti letech z atomového krytu jednoho kultu, čeká na ni úplně nový život v New Yorku. Kimmy stojí před řadou rozhodnutí, musí si najít práci, bydlení a především cestu, jak se vrátit do normálního života.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Už jsem párkrát psal, jak byl některý pilot ujetý a podobně, ale tentokrát jsem se dostal do fáze, kdy netuším, jaký pilot byl. Já fakt nevím, co jsem to sledoval, proč jsem to sledoval a jestli se mi to líbilo, nebo ne. Začátek vypadá nějak, pak se všechno převrátí, pak zase a na závěr ještě jednou.

Úvod mi přišel trochu moc uspěchaný, je tu scéna se záchranou, zpravodajství a tím se přímo dostáváme do televize, kde probíhá rozhovor. Nějak mi chybí nějaká větší spojitost a trochu pomalejší rozjezd, takto je to prostě takové moc uspěchané. Pak je tu ještě pár míst, které by zasloužily trochu upravit nebo vysvětlit, ale člověk to musí prostě brát jako seriál, protože to tak prostě je. A možná je to způsobeno i přechodem z NBC na Netflix.

Celkem rychle jsme během pilotu přišli o tři postavy, se kterými se asi dále budeme setkávat prostřednictvím flashbacků. Nejvíc se mi asi líbila nejstarší z kultem naverbovaných žen, scéna ve španělštině byla vtipná. Kimmy, která je tu hlavní postavou, mi moc nesedí. Tvůrci se v ní snažili zachovat tu holčičku, kterou byla v době vstupu do kultu, ale místy to dost přehnali (přeci jen jí mělo být 15) a jinde to zase ani nepůsobí jako dětinskost, ale s prominutím úplná vypatlanost.

I když nejsem z pilotu nadšený a vytahuju tu špatnosti (nějak to dobré nevidím), stejně mi těch 23 minut nepřipadalo odpadových. Trochu nevím, co od dalších epizod čekat, jaký zvrat by mohl přijít a co by mě u čtyř sérií udrželo, ale zase má to tu pohodovou atmosféru a snahu o vtipnost.

  • Sol Miranda
  • uspěchané
  • místo dětinskosti absurdnost
50 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

O existenci seriálu jsem věděl, také jsem věděl, že se jedná o komedii, ale nevěděl jsem vůbec nic o příběhu. Hlavní zápletka na papíře vypadá zajímavě, ale její provedení je neskutečně nudné a podle mě přeskočili tu nejzajímavější část, tedy chvíle, kdy všechny čtyři ženy opustily bunkr až do doby, kdy byly hosty v talkshow.

V pilotu je vidno mnoho pokusů o vtipy, mě lehce pobavil snad jen jeden, který narážel na jazykovou bariéru mezi ženami, které spolu strávily 15 let. Všechny postavy jsou buď nezajímavé, nebo přímo iritující. Spíš než Unbreakable Kimmy Schmidt by se seriál měl jmenovat Unbearable Kimmy Schmidt. Ale je pravda, že mi většina komedií prostě nesedne, paradoxní na tom je, že i u vážné britské kriminálky jsem se na vtipech zasmál víc. Ale rozhodně seriál nepatřil k tomu úplně nejhoršímu, co jsem letos viděl.

  • nuda
  • nevtipné
  • postavy
30 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Micuda98

Micuda98

Je. Máme to v Google tabulkách, které má pod palcem ragelly, takže ji kdyžtak napiš, pošle ti...
před 4 roky
Fruiko

Fruiko

Taky jsem tomu chtěl dát šanci a neprokousal jsem se pilotem. Se pak zlepší, nebo proč je kolem toho takovej...
před 4 roky
Kolombo

Kolombo

Pilot ani pořádně nepředstaví postavy. Jak správně psala Matuush, chce tomu dát 2 - 4 díly než se člověk...
před 4 roky
Další články k tématu