24. 4. 2020

Novinka pod lupou: Miss Scarlet and the Duke (Alibi)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Miss Scarlet and the Duke (Miss Scarlet and The Duke)
Žánr historický, drama, krimi
Stanice Alibi
Premiéra 31. 3. 2020
Vysílání úterý, 21:00
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává ve viktoriánském Londýně. Eliza Scarlet zůstane na mizině, když její otec zemře. Žije v době, kdy manželství představuje jedinou příležitost, jak si zajistit finanční zabezpečení. Eliza se však rozhodne vzepřít osudu a vydá se v otcových šlépějích a začne pracovat v jeho detektivní agentuře. Jde o svět, ve kterém dominují muži. Potřebuje proto partnera, kterým se stane záletnický detektiv inspektor William Wellington, který je známý jako Duke (Vévoda).

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nevím, proč jsem si myslela, že půjde o něco pohádkového. Asi ten trošku kouzelný název tomu nasvědčuje, ale nenechte se mýlit. Sice tady netečou hektolitry krve, ale pár napínavých situací včetně plánované vraždy se tady rozhodně najít dá.

Pilot se mi líbil. Případ byl zajímavý, vyústění jsem nečekala, bavila jsem se od začátku do konce. Možná se tu na můj vkus až příliš mluvilo. Ale to je detail. Celkově si pilot dokázal udržet mou pozornost od začátku do konce. Hlavní dvojice se mi líbí, těším se, až se jejich vztah prozkoumá hlouběji, protože chemie mezi nimi funguje na výbornou.

Jediné, co mě trošku zarazilo, byl kostým hlavní hrdinky. Přišlo mi, že měla jedny šaty po celou dobu prvního dílu, trošku mě to rozptylovalo. Jinak jsou ale kostýmy i prostředí pěkně vytvořené.

  • hlavní postavy
  • zajímavý případ
  • dokáže vtáhnout do děje
  • místy mdlé a zbytečné dialogy
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Fruiko

Fruiko

O tomhle jsem chvíli uvažoval, když jsem psal popisek. Pak jsem viděl trailer a vzdal jsem to.
před 3 roky
Další články k tématu