3. 6. 2020

Seznam nepřátel Sheldona Coopera

Seznam nepřátel Sheldona Coopera

Sheldon CooperThe Big Bang Theory (Teorie velkého třesku) si vede seznam svých úhlavních nepřátel již od roku 1989. V roce 2011 v epizodě 5×05 – Variace na Schrödingerovu kočku na něm již bylo 61 lidí. Seznam byl původně uložen na pěti a čtvrt palcové disketě. Když v roce 2011 tato disketa selhala, tak se osoba ve vedení kontroly kvality společnosti Verbatim v roce 1989 dostala také na seznam.

Howard v epizodě 12×04 říká, Sheldonův seznam je digitalizovaný. Také si ho hned online otevře a zjistí, že má aktualizované uživatelské rozhraní, které umožňuje vyhledávat podle křestního jména, příjmení či délky zášti.

Počátky seznamu

V seriálu Young Sheldon (Malý Sheldon) v epizodě 1×12 – Počítač, umělohmotný poník a bedna piv Sheldon vytvořil první verzi seznamu úhlavních nepřátel za použití Tandy 1000 SL v místní prodejně RadioShacku.

Dokument obsahoval abecední seznam lidí, kteří na něj byli zlí, a jejich zločin. Obsahoval pět jmen.

Georgie Cooper – prděl mi do obličeje
Matilda Sparks – zlá slepice
Bill Sparks – hodil na mě kuře
Dr. Ronal Hodges – nafoukaný vědec NASA
Dr. Karl Eberland – neohrabaná aplikace očkování tetanu

Lidé, o kterých víme, že jsou na seznamu

Joel Schumacher – protože téměř zničil licenci filmu Batman, měl by být na 5. místě (3×05 – Korolár hrůzostrašné polevy)
Wil Wheaton – se na seznamu ocitl několikrát a několikrát z něj byl i vyškrtnut. Poprvé byl zmíněn v epizodě 3×05 – Korolár hrůzostrašné polevy, kdy Sheldon vypráví, že v roce 1995 jel několik hodin na sraz fanoušků Star Treku, aby mu tam Wil podepsal figurku. Wil ovšem nedorazil. Po druhé se na seznam dostal v epizodě 11×06 – Regenerace Protonů, kdy získá hlavní roli v nové verzi Profesora Protona.
Billy Sparks – dával Sheldonovi na řidítka psí hovínka – měl by být na 7. místě (3×05 – Korolár hrůzostrašné polevy)
Jim Henson – za to, že dal obrovského žlutého ptáka do televize a tím pádem do mých zlých snů (12×04 – Turbulence s Tamem)
paní z kantýny – ale jen do té doby, než Sheldonovi řekla, co dávají do chili. (12×04 – Turbulence s Tamem)
Tam Nguyen – dobře ví, co udělal. Chudák Tam to neví, ale později Sheldon vysvětlil, že se cítil zrazen, když se s ním neodstěhoval z Texasu (12×04 – Turbulence s Tamem)
vedoucí kontrolor v oddělení kvality firmy Verbatim v roce 1989, protože Sheldonovi selhala disketa s původním seznamem
Brent Spiner, protože v epizodě 5×05 – Variace na Schrödingerovu kočku rozdělal originálně zabalenou figurku Wesleyho Crushera, kterou Sheldonovi právě věnoval Wil Wheaton.


Máte taky svůj seznam nepřátel? A dá se řadit? :-D A my máme psát podobné články, nebo vás podobné zajímavosti nezajímají?

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
osmejkal

osmejkal

Matilda Sparks byla Billyho slepice, jeho sestra se jmenovala Bobbi.
před 3 roky
Fruiko

Fruiko

Díky opravím.
před 3 roky
nicol.caster

nicol.caster

ahoj :) rozhodně víc takových článků o zajímavostech. držím palce a děkuji předem :)
před 3 roky
Další články k tématu