2. 5. 2020

Novinka pod lupou: Normal People (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Normal People
Žánr drama, romantický
Stanice Hulu
Premiéra 26. 4. 2020
Vysílání neděle
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Sally Rooney (předloha)
Hrají Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal

O čem to je?

Adaptace bestselleru od Sally Rooney. Marianne a Connell pochází z rozdílných společenských vrstev, ale chodí do stejné školy v malém irském městečku. Hrdinové svůj vztah vyvíjí, scházejí se a rozcházejí a objevují, jak komplikovaná může intimita a mladá láska být.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ten první díl byl opravdu jen úvod, zatím vůbec netuším, jakým směrem se příběh bude odvíjet. Nicméně vím, že se ráda na vlastní oči přesvědčím.

Chvilku mi trvalo, než jsem si na seriál zvykla, protože má hodně zvláštní postavy. V podstatě se tam toho nic moc neděje, což ale tak moc nevadí, protože pilot má délku jen 28 minut, takže nastíní hlavní postavy a jejich vztah a akorát je čas na závěrečné titulky.

Herci jsou sympatičtí, docela to mezi nimi funguje. Mám trošku problém s tím, že ani ona, ani on nejsou úplně podle mého gusta, rozhodně ve mně žádná velká vášeň při sledování nezažehla. Ale možná jsem jen ovlivněná tím výplachem mozku, který jsem dnes zažila při sledování Too Hot to Handle, takže na romantickou složku pohlížím poněkud zkresleně.

Pilot působí mile a nevinně, rozhodně bych neřekla, že je přeslazený. Myslím, že tu máme ideální dávku chytrých postav i dialogů v kombinaci s rozvíjejícím se vztahem. Samozřejmě netuším, jak se příběh bude vyvíjet dál a jestli se v nějakou cukrovou vatu skutečně nepromění, ale po pilotu říkám, že zatím můžete být v klidu.
  • sympatické postavy
  • ideální stopáž, aby příběh nenudil
  • příjemně utíká a dokáže zaujmout
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Na Normal People jsem se původně ani neplánoval dívat, ale vzhledem k tomu, že sleduju na BBC jiné seriály, tak mi to tam poslední dobou často nabíhalo jako doporučení. A Daisy Edgar-Jones jsem si oblíbil jako vedlejší postavu v Cold Feet, tak jsem se rozhodl tomu dát šanci a jsem rád. O tom, že je to podle nejlepší britské knihy roku 2019 jsem se dozvěděl až potom.

Ona je tak trochu namyšlená chytrolínka, ale ve skutečnosti je osaměla a ostatní si ji dobírají. On je populární sportovec, který si sice uvědomuje, že tenhle status není navždy, ale ještě si ho nechce kazit. To je zápletka jako dělaná na slušnou romantiku. A je to taková ta příjemná romantika, která navodí dobrou náladu a baví vás sledovat.

Hlavní dvojice spolu pěkně funguje. Navíc já mám slabost pro ty ostrovní seriály, takže Irsko a jejich přízvuk u mě boduje. Co jsem ale nečekal, bylo představení „gaelic football“ (myslím, že neexistuje český název). Líbí se mi, jak je to natočené, jaká tam hraje hudba v podkresu. V podstatě se mi líbí všechno. Takže doufám, že i zbytek série bude takhle fajn.

  • příjemná romantika
  • chemie hlavní dvojice
  • Irsko a ten jejich přízvuk
  • gaelic football
80 %
Mé hodnocení
Pajky
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Lill

Lill

Jej, vôbec som netušila, že má byť seriál, práve nedávno som si prečítala knihu. Zo zvedavosti si pozriem,...
před 3 roky
fefina

fefina

tak jste mě navnadili, že to zkusím
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno a nemůžu jinak než po hodně dlouhé době dát celkové hodnocení seriálu 100 %. Příběh mě naprosto...
před 3 roky
Další články k tématu