31. 5. 2020

S lupou do historie: Fairly Legal

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Fairly Legal (Kauzy podle Kate) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Fairly Legal (Kauzy podle Kate)
Žánr Drama, Právnický
Stanice USA Network
Vysílání 2011–2012
Počet sérií 2
Premiéra 20. 1. 2011
Délka pilotu 64 minut

O čem to je?

Kate se od základu změní život ve chvíli, kdy jí zemře otec. Zanechává tak své právnické praxe, rozhodne se být mediátorkou a zároveň řešit právní problémy v rodinné firmě. Brzy se ukáže, že mnoho věcí je opředeno tajemstvím, zvlášť ty, které se váží k osobě Davida Smithe.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Další právnické drama, zdaleka ne poslední, a další mé první setkání se seriálem. Tentokrát tu ale nejde vysloveně jen o drama u soudu, čekání na verdikt poroty, hledání východiska v patové situaci, je tu totiž i dávka humoru, která vyvažuje vážnou složku tvrdých emocí reality.

Obsazení působilo dobře, všechny postavy už od pohledu vyzařovaly přesně to, co měly, takže si člověk rychle všechny zaškatulkuje. Rozhodně skvělá jak po stránce obsazení, tak po stránce postavy, byla hlavní hrdinka, která sice je ta čestná a má svědomí, ale k podlým krokům taky nemá úplně daleko. Její pozdní příchody byly taky super, zatčení za pohrdání soudem a následné připoutání k lavičce byla úplná bomba. Když začala lavku připoutanou k zápěstí vláčet po chodbě, tak to opravdu pobavilo. Plus samozřejmě scéna s přepadením v úvodu, to bylo tak povedené. A hodinky, předvídatelná scéna, jenže jen do jisté míry, než zjistíte, čí jsou hodinky (Fakt jsem myslel, že si jen Kate sundala z ruky).

Myslím, že seriál má šanci si hodně lidí získat i tím, že ukazuje lidskost. Nejde tu jen vysloveně o porážení u soudu, kdy je to pak jedna námitka přes druhou, ignorace soudce a ta dynamika, ale je tu ukázáno, že se řeší i obyčejné (občas malicherné spory). Pro ty zažrané do nakopávání zadků před soudem, kdy porota vynese rozsudek (ne)vinný a všichni na něj čekají a chtějí víc, tento kousek úplně nenadchne. Pro mě to na druhou stranu byla příjemná změna.

I když příběh nehraje na nějakou dlouhodobější vyhlídku, jsem docela zvědavý, jak to s Kate bude dál. Seriál navíc není rozvleklý na sedm sérii, takže těch 26 dílů zatím vypadá jako pohodová délka na brzké období.

  • obsazení sedí k postavám
  • jiný pohled na právo
  • vtip mezi vážností
  • žádná dlouhodobější linka
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
andromache

andromache

Na twitter nechodím a na tumblr zase nechodí seriáloví tvůrci :D. Kdyby ano, Rizzlesky, Swan Queen a...
před 3 roky
IrmaVep

IrmaVep

Kurňa! :D
před 3 roky
andromache

andromache

Sorry, tady fakt nepomůžu :D :D. Tumblr je strašně obskurní sociální síť :D.
před 3 roky
Další články k tématu