29. 5. 2020

Novinka pod lupou: Barkskins (National Geographic)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Barkskins
Žánr drama, historický, minisérie
Stanice National Geographic
Premiéra 25. 5. 2020
Vysílání pondělí, 21:00
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Skupinka společenských vyvrhelů a snílků musí bojovat, aby unikla své minulosti, a zároveň se vypořádat s těžkostmi nového života v Novém světě, kde se střetávají civilizace se soutěživými zájmy a propletenými vztahy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pěkně natočená historická minisérie. National Geographic si dává na svých seriálech záležet a jde to vidět. Spojuje se tu dobré herectví, pěkné kostýmy a dechberoucí prostředí, které ještě dlouho nebude proměněné k nepoznání mrakodrapy a dálnicemi.

Osobně nemám k podobným historickým kouskům moc vztah, přijde mi, že po obsahové stránce nic moc nenabízí. Na druhou stranu ale vím, že mnozí z vás to máte úplně opačně a právě tyto seriály patří k vašim oblíbeným. Setkáváme se tu s poměrně velkým množstvím hlavních postav, jejichž osudy se dříve či později bezpochyby propletou. Nikdo mě ale extra nezaujal a jediná pro mě zajímavá naznačená dějová linka přišla v samotném závěru, kdy jsme se vydali zpět do lesa a našli jedno tělo a dva živáčky.

Co se týče herců, poznala jsem jen Marciu Gay Harden. Všichni ve svých rolích působí sebejistě a postavy jim plně věřím, takže casting za mě povedený. Spíš mám problém s postavami samotnými, které ke mně skutečně nepromlouvají. I když tedy ocením kvalitní zpracování, seriál pro mě nenabízí nic zajímavého pro další sledování. Těžko se mi procentuálně hodnotí, protože si myslím, že zrovna tady u mě není vůbec vypovídající o tom, jak moc si fanoušci žánru můžou tuto novinku užít. Ale já můžu jen napsat text a doufat, že si přečtete i ten, nejen samotná procenta, která jsou (ostatně jako u všech ostatních názorů) pouze mým osobním vyjádřením toho, jak mě pilot (ne)bavil. Věřím, že kdyby šlo o „můj“ žánr, tak dám klidně 80.

  • prostředí
  • herecké výkony
  • závěrečná intenzivní scéna
  • průběh dílu bez šťávy
  • mdlé postavy
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Micuda98

Micuda98

Už jsem si říkal, že by to byl seriál Dark Brotherhood z Elder Scrolls nebo něco se mnou. :D
před 3 roky
Další články k tématu