8. 6. 2020

Střípky k seriálům Deana Devlina (restart Leverage, finále Almost Paradise)

Střípky k seriálům Deana Devlina (restart Leverage, finále Almost Paradise)

Dean Devlin je seriálový tvůrce, scenárista a producent. Má na kontě například Leverage (Dokonalý podraz), The Librarians (Knihovníci) a teď aktuálně i Almost Paradise. A převážně o posledním jmenovaném seriálu poskytl rozhovor pro Assignmentx. V něm se nakouslo pár věcí, které by nás mohli zajímat, ale budeme se věnovat i těm dalším.

Pozor zbytek článku může obsahovat spoilery ke všem zmíněným seriálům.

Rychlá navigace

Almost Paradise

V poslední epizodě, jsme konečně mohli vidět obličej bývalého parťáka Alexe Walkera a tak se reportér Assignmentx ptal, zda se ním budeme potkávat i v případné druhé řadě jako s vedlejší postavou. Dean odpověděl značně vyhýbavě (ale podle toho jak finále dopadlo, tu jisté šance jsou), kromě toho zmínil, že by rád viděl v druhé sérii strýčka Dannyho (Richard Kind).

Dále se nakouslo téma druhé série. Tam Dean řekl, že si máme počkat na Facebook live show s většinou herců, kde nám poví víc. Tak jsme si počkali a už je známo, že se seriál se svou druhou řadou rozhodně nevrátí na WGN America, protože ta mění programovou strukturu a už se nebude věnovat hraným seriálům. Ale nic není definitivní a aktuálně se vyjednává s jinou platformou, kde by seriál mohl pokračovat. Dean toho nechtěl moc říct, protože ještě nejsou podepsané smlouvy, jen nakousl, že seriál by na novém místě měl být dostupný již od července a to v režimu, že všechny epizody první série půjdou přehrát zadarmo. Pokud se bude seriálu dařit, tak je tu možnost, objednání druhé série. Což vzhledem k tomu, co se probíralo dál okolo restartu Leverage napovídá, že by se mohlo jednat opět o IMDbTV.

Pak už se probíralo jen natáčení na Filipínách, kde to bylo obzvlášť ke konci napínavé, protože natáčení skončilo 18 hodin předtím, se kvůli pandemii koronaviru uzavřeli letiště. Herci tedy měli co dělat, aby se stihli pobalit a odletět domů. Většina to stihla, ale někteří členové štábu bohužel museli zůstat na místě a uvízli zde na další tři měsíce. Nyní již jsou ale všichni doma.

The Outpost

Třetí série se nestihla dokončit před tím, než vypukla koronavirová krize, ale natáčení bylo obnoveno tento týden v Srbsku a pokud nenastane žádný problém, tak by celá série měla být připravena na podzim pro CW.

Leverage (Dokonalý podraz)

Dean dlouhé roky hledal někoho, kdo by mu opět pomohl přivézt Leverage k životu. To se podařilo díky úspěchu původního seriálu na platformě IMDBtv. Ta o oživení projevila zájem a jak už jsme psali, díky tomu vzniknou nové epizody. Těch by mělo být zatím třináct a vrátí se kompletní obsazení původního seriálu s výjimkou Timothyho Huttona, který hrál Nathana Forda. Toho nahradí Noah Wyle. Ne však doslova, ale bude to nová postava, díky které tvůrci budou moci seriál navézt na jiný směr. Nová postava také přines prostor pro nové zápletky, protože přeci jen první série původního seriálu byla honem za pomstou.

Seriál se také vrátí zpátky k pěti aktovém ději, který využíval v první sérii, šesti aktová struktura vyprávění prý nebyla to pravé ořechové a autoři jsou rádi, že se mohou na nové platformě vrátit k původnímu formátu.

Natáčet se začne v létě v New Orleans a zatím není úplně rozhodnuto, jak nový seriál zařadit. Jestli to bude nový seriál, nebo šestá řada obnovené klasiky. Devlin říká, že to bude jako originál, ale zároveň to nebude stejné. Proto se pracovně zatím uchytilo jméno Leverage 2.0.

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Micuda98

Micuda98

Já v druhou řadu Almost Paradise neskutečně doufám. Je to fajn oddechový seriál. :)
před 3 roky
Longsword

Longsword

Přesně ve stylu Vražedného pobřeží z devadesátek. Nic komplikovaného, přesto perfektní zábava. ......
před 3 roky
Další články k tématu