13. 11. 2012

Střípky: Obnovování, prodlužování a zkracování

Obnovení:

Syfy vybrala své drama Haven (Městečko Haven) pro čtvrtou sérii. Seriál, který se inspiruje knihou The Colorado Kid od Stephena Kinga, obdržel objednávku na 13 epizod s premiérou v roce 2013.

Obnovení není velkým překvapením, seriál si vede velmi dobře, ve svém pátečním časovém slotu stojí na prvním místě mezi programy na kabelovkách. Třetí série přilákala k obrazovkám průměrně 2,4 milionů diváků. Premiéra třetí řady byla navíc o 10 % úspěšnější než první díl druhé série.

Prodloužení:

V dobré náladě byly také stanice ABC, NBC a CW. ABC objednalo své hudební dramatické novince Nashville celou první sérii (22 epizod). V seriálu navíc můžeme čekat nové tváře. Daniel Buran (True Blood) se objeví jako rocková hvězda Cy, jehož kapela hledá nového kytaristu. Muzikant Wyclef Jean si potom v několika epizodách zahraje ředitele nahrávací společnosti.

NBC se rozhodla dát šanci novince Chicago Fire. Seriál dostal objednávku na celou sérii, taktéž se tedy dočkáme 22 epizod. Poslední epizoda zaznamenala mírný nárůst diváků (7,1 milionů). Vedlejší roli v seriálu získala Kate nebo-li Sarah Shahi. Ta si v šesti dílech střihne Renee, úspěšnou podnikatelku a romantickou známost Kelly Severide.

CW se rozhodla slitovat nad Beauty and the Beast. Ač se seriál netěší velké oblibě ze strany kritiků, američtí fanoušci jej drží nad vodou, a proto se dočkají celých dvaadvaceti epizod. Také kráska si pak pro fanoušky připravila novou hostující hvězdu. Je jí Bridget Regan (Legend of the Seeker), která se zde objeví jako Vincentova někdejší snoubenka Alex, která se po letech dozví, že její milý je stále naživu.

Komedie Whitney, Last Man Standing (Poslední chlap) a Malibu Country dostaly objednávky na další scénáře. Sice to není objednávka epizod, ale rozhodně se to dá považovat za dobré znamení. Whitney předhodí NBCčku pět scénářů, další dvě komedie dají ABCčku k dispozici po třech scénářích.

Zkrácení:

Dva seriály, které půjdou do vysílání v midseason, budou v programu o něco kratší dobu. Komedie Family Tools byla zkrouhnuta ze třinácti na deset epizod. Zdroje uvádí, že o snížení počtu epizod se rozhodlo na základně programu. Seriál totiž poběží v pauze mezi podzimním a jarním cyklem Dancing with the Stars, které od sebe dělí právě deset týdnů.

Drama Do No Harm pak přišlo o jeden díl, celkově se tedy dočkáme dvanácti epizod. NBC zatím neuveřejnilo, kdy se drama bude vysílat, ale uvedlo, že také zde jde o to, aby se seriál stihl odvysílat.

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře44zobraz všech 44 příspěvků
Gingy

Gingy

no jediný delší seriál co mě bavil od začátku do konce byly zoufalky a gilmorky tyhle dva seriály mě...
před 11 roky
shenandoah

shenandoah

[citace=ragelly]Undermine u mě vede! :) A taky se mi líbila ta verze Juliettina songu, kterou zpívaly...
před 11 roky
L_u.C_a

L_u.C_a

Tož mi udělali radost. Haven, ten miluju a opravdu by byli hloupí, kdyby ho zrušili. Stejně tak novinku...
před 11 roky
Další články k tématu