14. 7. 2020

Naya Rivera: Top 10 vystoupení v Glee

Naya Rivera se do seriálového světa nezapomenutelně zapsala svou rolí Santany v seriálu Glee. Oslavme její talent a vzpomeňme na nejlepší vystoupení, jimiž nás v seriálu herečka poctila.

Bonus: Rumor Has It / Someone Like You (mash-up)
Epizoda 3×06 – Mash Off
Provedení skupinové vystoupení
Komentář Bonusová příčka, protože i když jde o skupinové vystoupení žen z Glee, Santana tady má výraznější pasáže. Ale především tento mash-up a celkové vystoupení patří k tomu nejlepšímu, co seriál kdy vytvořil. Perfektně zazpívané, zatančené i zahrané, tento mash-up je nabitý emocemi a diváci se rádi nechali strhnout. Glee je na mash-upy expert a tyto dva hity od Adele rozhodně spolu ladí dokonale, zvlášť v tak talentovaném podání.
10. Back to Black
Epizoda 2×21 – Funeral
Provedení sólo
Komentář Santana byla v první sérii pouze vedlejší postavou, začínala jen s minimem prostoru před kamerou a téměř žádnými dialogy. Fanoušci si Santanu však rychle oblíbili, takže ve druhé sérii dostala od tvůrců mnohem více prostoru, a to včetně hudebních čísel. Back to Black bylo jedno z prvních sólových vystoupení, které jí pomohlo ukázat fanouškům, že s touto divou se na scéně rozhodně musí počítat.
9. Every Breath You Take
Epizoda 5×09 – Frenemies
Provedení duet s Rachel
Komentář Za šest let seriálu si Santana s Rachel střihly pěknou dávku duetů. Jedním z nejzábavnějších byl Every Breath You Take, kdy se obě dámy hádají o to, která si zaslouží hlavní roli v chystaném muzikálu Funny Girl.
8. Hand In My Pocket / I Feel The Earth Move (mash-up)
Epizoda 6×03 – Jagged Little Tapestry
Provedení duet s Brittany
Komentář Santana a Brittany jsou spřízněné duše, ovšem ačkoliv spolu sdílely téměř všechny scény, až tak často společně nezpívaly. K jejich nezapomenutelným duetům patří povedený mash-up známých písniček Hand In My Pocket a I Feel the Earth Move ze závěrečné série, který perfektně vystihuje jejich zábavné osobnosti i perfektní chemii.
7. River Deep, Mountain High
Epizoda 2×04 – Duets
Provedení duet s Mercedes
Komentář Od začátku seriálu fanoušci prosili, aby Mercedes a Santana měly společný duet – duet dvou silných hlasů. Přání se jim poprvé vyplnilo ve druhé sérii, v díle o duetech. Tehdy obě dámy zbořily střechu energií nabitým číslem, ze kterého nám spadla brada na zem!
6. Girl On Fire
Epizoda 4×13 – Diva
Provedení sólo
Komentář Santana přišla v polovině čtvrté série s neskutečnou předělávkou Girl On Fire. Naya písničku zazpívala se škálou různých emocí, až vám z ní běhal mráz po zádech. Touto skladbou dokázala, že ani po odmaturování rozhodně není na odpis, a že si zaručeně zaslouží místo v New Yorku po boku Rachel a Kurta. Protože this girl is on fire!
5. Valerie
Epizoda 2×09 – Special Education
Provedení sólo
Komentář Naya sice zpívala už v první sérii, ovšem svůj hlas naplno převedla až v tomto sólovém vystoupení. Valerie se jí povedla neskutečně, a to tak, že si ji fanoušci okamžitě zamilovali a nedali na ni dopustit. Při hlasování o tom, které skladby se mají znovu objevit ve výroční sté epizodě, si sami fanoušci zvolili právě novou verzi Valerie jako jednu z těch, které chtějí slyšet znovu. A ani podruhé Santana nezklamala.
4. Smooth Criminal
Epizoda 3×11 – Michael
Provedení duet se Sebastianem
Komentář Jedno z nejvíc sexy vystoupení celého seriálu. Fanoušci zde rádi žertují o tom, že tu nejlepší chemii mají mezi sebou gay a lesba. Duet Sebastiana a Santany je skutečně nabitý jiskrami, že tady hrozí výbuch! Pro mnohé jde o jeden z nejlepších coverů celého seriálu.
3. Songbird
Epizoda 2×19 – Rumours
Provedení sólo
Komentář Vystoupení, kdy Santana vyznává Brittany lásku, nechalo v slzách nejednoho diváka. Procítěná skladba plná emocí patří k tomu nejlepšímu, co v Glee kdy vzniklo. Santana nám ukázala zcela novou stránku sebe sama a my jsme si ji zamilovali ještě více, když jsme zjistili, že dokáže být i něco jiného než jen drsná mrcha.
2. If I Die Young
Epizoda 5×03 – The Quarterback
Provedení sólo
Komentář Celá epizoda The Quarterback byla jeden velký uzlíček emocí, což nakonec vyvrcholilo neskutečným sólem Ley Michele (Make You Feel My Love). Ještě před ní se však s Finnem/Corym loučila Santana/Naya, a to neméně povedeným vysotupením When I Die Young. Kvůli emocím musela v půlce přestat, i to málo, co jsme slyšeli, se do nás ale nenávratně vrylo jako jizva. Opět z toho mrazí, když si uvědomíme, že Naya zpívala písničku s názvem, který v překladu znamená „Pokud umřu mladá“.
1. Don't Rain On My Parade
Epizoda 5×09 – Frenemies
Provedení sólo
Komentář Píseň Don't Rain On My Parade byla dlouhá léta fanoušky považována za jedno z nejlepších sólových vystoupení Ley Michele. Naya však svou vlastní verzí z páté série všem vytřela zrak a naprosto si tento muzikálový hit ukradla pro sebe. Neskutečný pěvecký výkon, zvládla dokonale každý tón a Rachel to moc dobře věděla. Velká část diváků i televizních kritiků se shodla na tom, že ačkoliv verze od Rachel byla neskutečná, Santana ji dokázala překonat. Nová královna usedla na trůn.

Odpočívej v pokoji, Nayo. Byla jsi neskutečně talentovaná osoba, která odešla moc brzy.

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
kumla

kumla

Já jsem vždycky měla ráda If I Die Young... A bohužel to platí i tady 😪
před 3 roky
IrmaVep

IrmaVep

Tak uz to mam za sebou. Preskocila jsem zamerne tenhle clanek a skoro 2 mesice jsem vydrzela hrat ruskou...
před 3 roky
ragelly

ragelly

💔
před 3 roky
Další články k tématu