1. 8. 2020

Novinka pod lupou: The Alienist: Angel of Darkness (TNT)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Alienist: Angel of Darkness
Žánr krimi, historický, drama
Stanice TNT
Premiéra 19. 7. 2020
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Caleb Carr (předloha)
Hrají Daniel Brühl, Luke Evans, Brian Geraghty, Robert Ray Wisdom, Douglas Smith, Matthew Shear, Q'orianka Kilcher, Matt Lintz, Dakota Fanning, Rosy McEwen, Melanie Field

O čem to je?

Příběh se odehrává několik let po událostech z The Alienist. Sara si otevřela vlastní soukromou detektivní kancelář. Se svými bývalými kolegy Kreizlerem a Moorem opět spojí síly dohromady, aby našla unesené dítě. Vyšetřování je přivede na stopu nebezpečného vraha, ovšem vrhne na světlo také korupci, nerovnoprávnost, falešnou žurnalistiku a nepěknou roli, kterou ženy ve společnosti na konci 19. století zaujímaly.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ne nadarmo se tento seriál často řadí k původnímu Alienist jako druhá série. Jde o stejné herce, stejné prostředí, stejný styl vyprávění. Pokud se vám tedy líbil původní seriál, určitě budete nadšení i z pokračování. I tak ale, když už tu máme samostatný profil, tak se NPL článek nikdy neztratí.

Jelikož jde v podstatě o to stejné, nezbývá, než se zabývat pouze novým případem. Ten mě nadchnul. Pohřešované děti, obvinění rodiče, porodnice jako vystřižená z hororu. Atmosféra je vykreslená mistrovsky a hned od prvního dílu dokáže zaujmout a nalákat na sledování celé série.

I když jsem původní seriál neviděla celý (pouze pilot), ke sledování pilotu Angel of Darkness to nijak nevadí. Na začátku bylo takové krátké shrnutí, co se dělo minule a kdo všechny postavy jsou, takže i neznalci budou ihned v obraze. Pak už si jde díl vlastní cestou a do minulosti se neohlíží.

Jen varování pro všechny slabší povahy, zvlášť maminky a tatínky – občas tu jsou docela znepokojivé záběry malých dětí, tak abyste z toho pak neměli úzkost.

  • atmosféra
  • herecké výkony
  • případ
  • stopáž by se mohla smrsknout na klasických 40 min a ničemu by to nevadilo
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
andromache

andromache

Vzhledem k mé lásce k dětem možná vypustím svého vnitřního sadistu a seriál si pustím :D. I když...
před 3 roky
Kolombo

Kolombo

A je to díl od dílu lepší a lepší :)
před 3 roky
Tulrika

Tulrika

Zatím jsem viděla čtyři díly a absolutní pecka
před 3 roky
Další články k tématu