5. 8. 2020

S lupou do historie: 21 Jump Street

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte 21 Jump Street (Jump Street 21) 1×01: Pilot – part 1?

plakát

Základní údaje

Název 21 Jump Street (Jump Street 21)
Žánr Krimi / Drama
Stanice Fox
Vysílání 1987–1991
Počet sérií 5
Premiéra 12. 4. 1987
Délka pilotu 46 minut

O čem to je?

Mladí policisté, kteří se díky svému mladistvému vzhledu mohou snadno infiltrovat do škol, tvoří zvláštní jednotku v utajení. Ta má za úkol bojovat se zločinem odlišnou cestou. Nejlepším způsobem, jak odhalit drogové dealery a podobná pochybná individua, je, dostat se k nim co nejblíže.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Pilot a řekl bych, že i celý seriál, je nesrovnatelný se sequelovým filmem, který se snaží být za každou cenu vtipný. V případě seriálu jde spíš o drama, které taky není napsáno vysloveně sucharem, ale humor tu není na prvním místě.

Mladý Johnny Depp to je něco, prozrazují ho oči, ale nebýt těch, tak ho nepoznám. Připadá mi dost jako Josh Radnor, ale to je jen takový pocit bokem. Rozhodně mu toho mlaďocha řídícího se striktně podle příruček věřím. Do rolí mi sedí i zbytek, postava Judy je super sama o sobě a ztvárnění je taky příjemné. Úplně mi ale nesedl Frederic Forrest, jeho postava je otravná, takže to není nic proti němu, asi by se mi nelíbil ani nikdo jiný, takže jsem celkem rád, že ještě v průběhu první série zmizí, i když pilot byl pro mě prvním setkáním a možná i posledním.

Příběh pilotu sám o sobě není špatný, jen je pomalejší. Věřím, že druhá půlka je lepší, on ani úplný úvod není na odpis, jen je tu pozvolné představení všeho možného, okolní příběhy, které se začnou spojovat až ke konci epizody a to ještě zdaleka nevyvrcholí, pak je tu přeměna hlavního hrdiny, zbytečné zatčení a podobné věci, které působí dost jako vata. Vzhledem k tomu, že tak tvoří většinu času, je to trochu nuda, ale rozhodně je tu naděje na velký obrat a zlepšení, protože už v závěru při nástupu hlavního hrdiny do školy se děj vrací k životu a začíná tu být akce.

Obávám se, že v případě „musí mě chytit hned první díl, jinak končím“ po úvodní třičtvrtěhodině seriál spadne do kategorie končím. Pokud totiž diváka vysloveně nechytnou postavy, tak tu zatím není žádné extra lákadlo, na konci epizody nedychtíte po další a další. Každopádně přes to všechno je nápad super a s postupným rozpracováním v dalších dílech má určitě potenciál, takže neházejte po pilotu flintu do žita, řekl bych, že za zkoušku ještě alespoň jednoho dílu nic nedáte.

  • mladý Johnny Depp
  • zajímavý nápad
  • Richard Jenko
  • ospalé
65 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Deaneira

Deaneira

Sakra, to už je let, dnes už by to mladé asi netahlo i když rozhodně bylo na co koukat. Fakt krásná...
před 3 roky
zdenicka

zdenicka

Tak tomu říkám výlet do historie. :D :D :D Jako malá jsem na tento seriál s mamkou koukala. Věřím...
před 3 roky
Camfourek

Camfourek

Teda to je moje mládí. Ten seriál jsem měla moc ráda. Ale tehdy mě nebral Depp, ani jsem ho moc neznala, ale...
před 3 roky
Další články k tématu