16. 9. 2020

S lupou do historie: Raising Hope

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Raising Hope (Vychovávat Hope) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Raising Hope (Vychovávat Hope)
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice Fox
Vysílání 2010–2014
Počet sérií 4
Premiéra 21. 9. 2010
Délka pilotu 22 minut
Prům. hodnocení 77 % (od 328 uživatelů)

O čem to je?

Jimmy udělal ve svém životě několik špatných rozhodnutí. Jedním z nich bylo vyspat se s holkou, co na druhý den skončila v cele smrti. A teď je z něj v pětadvaceti svobodný otec, který se musí postarat o svou malou dcerku. S tím mu pomáhá celá jeho rodina, ale ta už přeci jednou zklamala při jeho výchově.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Název jsem několikrát zachytil, ale za těch deset let, co seriál existuje, jsem z něj neviděl ani minutu. Čekal jsem teda obyčejný americký sitcom, ale toto bylo všechno, jen ne obyčejné.

Rozhodně jsem nečekal, že se z Lucy vyklube sériová vražedkyně, spíš jsem myslel, že už těhotná je, přítel to nepřijal a tak se vyspala s Jimmym, aby mu pak tvrdila, že je dítě jeho. A nakonec z toho všeho vypadne něco úplně jiného. Originalita se tvůrcům rozhodě nedá upřít.

Pilot mi asi úplně nesedl, ale i tak na něj nebudu úplně hnusný. Jako nejlepší postava mi tu přišla Sabrina, taková nejnormálnější a zároveň nejvtipnější, u podivuhodné rodinky jsem chvílemi ztrácel zájem a nechápal, jestli to ještě má být vážně a tak moc vykreslená drsná realita, nebo jde jen o srandu. Jo a babička, tak to je kapitola sama o sobě, něco takového doma, to musí být zábava.

Je to sitcom, takže pilot byl dost krátký a nebylo moc prostoru k ničemu. Poznali jsme rodinku, pak vražedkyni, která se odporoučela pryč, pak že Jimmy není schopen vychovávat dítě, dál holku z obchodu, se kterou nejspíš Jimmy skončí, nakonec pomatenou babču. Vlastně toho tu bylo dost, ale nějak bych snad i bral delší úvodní díl, který nebude vysloveně jen úvodem. Tak nějak prostě nemám vysloveně chuť se po pilotu pustit do dalšího dílu a zjišťovat, jak se má malá. Prostě mi tu chybělo něco víc, co nejspíš bude třeba už ve druhé epizodě, ale první na to zkrátka nenalákala. Zkrátka taková ptákovina, u které se dá vypnout, nic víc, nic míň.

  • Sabrina
  • zbytečně netlačí na pilu
  • nenalákalo
  • strohé představení
  • zatím nic moc postavy
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu