28. 9. 2020

Novinka pod lupou: The Singapore Grip (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Singapore Grip
Žánr drama, historický
Stanice ITV
Premiéra 13. 9. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává během druhé světové války v Singapuru. V centru dění se nachází zámožná britská rodina, která se snaží zachovat svůj prosperující podnik po komerční i vojenské stránce, a to v na pozadí průkopnických světových událostí.

Trailer
Můžete se podívat zde.

A jaký je náš ortel?

Až tak ohromená tedy nejsem. V kategorii britského historického dramatu se soap nádechem je po konci Downton Abbey docela poptávka. Adaptace úspěšného románu přímo vybízí k tomu, že by se novinka mohla stát následovníkem a novým miláčkem diváků. Pilotní díl ale bohužel nefunguje, jak by měl.

Předlohu neznám, takže nemůžu posoudit, jak věrně se jí povedlo přenést do seriálové podoby. Pilot sám o sobě ale působí spíše jako uspávač hadů, na další epizodu mě nedokázal nalákat ani omylem.

Za mě nefunguje nejen samotný příběh, ale také postavy. Za to asi může právě předloha, nečekám, že by tady seriáloví tvůrci šli úplně jinou cestou. Možná to je i castingem – i když se v seznamu najdou známá jména, společně mi k sobě nepasují. Nikdo mi nedal důvod, proč bych jim měla fandit a sledovat dál jejich osudy.

Jediné větší plus si tak u mě novinka odnáší za pěkné prostředí. Ani to však nebude stačit k tomu, abych si pustila další díly.

  • scénografie
  • mdlé zpracování
  • nesympatické postavy
  • rychle se vypaří z paměti
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu