29. 9. 2020

Novinka pod lupou: Das letzte Wort (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Das letzte Wort (Poslední slovo)
Žánr drama, komedie
Stanice Netflix (Německo)
Premiéra 17. 9. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Karla Fazius je žena, která se snaží vypořádat s náhlou smrtí svého manžela. Touha, strach, vztek, beznaděj – Karla nenajde svůj hlas až do dne pohřbu. Právě v ten moment se rozhodne stát přednašečkou eulogií. Spolu s majitelem pohřebnictví pomáhá truchlícím s jejich ztrátou a usnadňuje jim poslední rozloučení se svými milovanými.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nebylo to špatné. Nebylo to ani skvělé. Řekla bych, že jde o nenáročný průměr, na který pár minut po skončení sledování zapomenete. I když je téma pilotu vážné, nezanechá až takovou stopu, jakou by mohlo.

Postavy ničím extra nevynikají. Hlavní hrdinka je sympatická, ale že bych se k ní chtěla vracet díl co díl, to se říct nedá. Přiznejme si, že náhradu za Six Feet Under zde nenajdete. Upřímně jsem tam ani neviděla žádný ten velký myšlenkový a emoční posun, kdy se hrdinka rozhodla zcela překopat svůj život a vydat se na úplně jinou cestu. Prostě v jednu chvíli to bylo tak, pak bum, mluví na pohřbu, a konec. Chtělo by to jít trošku do hloubky, tohle stačit nebude.

Možná bude, ale jak říkám, jen jako nenáročná oddychovka, která ve vás nezanechá žádnou hlubokou stopu. Netflix má na svém kontě i povedenější díla, která si zasluhují pozornost více.

  • neurazí
  • sympatická hrdinka
  • nenadchne
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Popravdě, první díl toho moc nenapoví. Je tu klasické skoro až klišé pohřebáckých seriálů, a to, že všichni pohřebáci jsou těsně před krachem, případně je někdo chce fůzovat. No schválně, namátkou Odpočívej v pokoji, Světlu vstříc… Oni snad na to mají nějaké lobby, aby je člověk nepovažoval za zazobance.

Ale zpátky k první epizodě. Ta, jak už jsem psal na začátku, je nejspíš úplně jiná než zbytek seriálu, protože jen chystá prostředí na to, co se bude později dít, nebo co člověk po přečtení synopse čeká, že se bude dít. Což pro mě bylo docela zklamání. Přišlo mi, že příprava na to, co bude dál, trvá moc dlouho, otravná dcera je moc otravná, upozaděný syn je moc upozaděný a samotná Karla je taková, jak to říct, no nekonzistentní.

Z tématu by se dalo vytřískat mnohem víc, obzvlášť pokud to má být komedie. Sice se člověk dočká nějakého toho černého humoru, ale je ho poskrovnu, a tak jediné, co mi po několika dnech od zhlédnutí zůstalo v paměti, byl song k výročí. A to je tak málo, že na další díly nemám ani chuť.

  • song k výročí
  • samotná smrt „hlavního“ hrdiny
  • klišé o krachujících pohřebácích
  • příliš narýsované postavy
50 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
arthurcz

arthurcz

No mě naopak seriál mile překvapil, ten humor je hodně specifickej a semtam se to díky prostředí nevyhne...
před 3 roky
Tesa.

Tesa.

Vzhľadom na to, že som sa začala učiť nemčinu, tomu asi dám šancu :D
před 3 roky
Další články k tématu