28. 9. 2020

Novinka pod lupou: Utopia (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Utopia
Žánr drama, thriller
Stanice Amazon
Premiéra 25. 9. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Skupinka mladých fanoušků spojí síly dohromady, když objeví konspiraci. Zjistí, že podmanivý komiks Utopia znázorňuje skutečnost. Komiks ukazuje záhubu lidstva a světa, jak ho známe. Tato skupinka nečekaných hrdinů se vydává na dobrodružnou cestu ve snaze zachránit sebe, své bližní a celé lidstvo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem ráda, že jsem odolala a nepustila si trailer, když vyšel. Takto jsem vůbec netušila, do čeho jdu, a byla jsem neskutečně překvapená, co se z toho nakonec vyklubalo.

Mám deja-vu. Jako bych něco podobného už viděla. Nevím, jestli mi seriál připomíná třeba Dirka Gentlyho, nebo je to ještě nějaký podobný film či seriál, na který si zrovna nemůžu vzpomenout. Ale obecně miluju podobné chladnokrevné zabijáky, kteří vám sází kulky do hlavy dřív bez jakéhokoliv toho otravného vykecávání, přemlouvání a oddalování.

Na konci přišel parádní cliffhangerový zvrat, který jsem jakožto neznalec předlohy nečekala, ale který perfektně dokázal nalákat na další sledování. Začínám mít pocit, že Amazon se nebojí vytvářet zábavné a drsné seriály, které rozdělují diváky na dva protikladné tábory. Bylo to tak i u The Boys, je to tak i zde. Za mě jde o parádní zábavu, která bude maratonem skutečná chuťovka pro labužníky.

I když má první díl více než hodinu čistého času, uteče jako voda. Nechybí mu sice pomalejší scény, ovšem ty akční je plně vynahrazují. A nejlepší je, že jakmile skončíte, chcete hned pokračovat dál. Tak to má vypadat.

  • parádní jízda od začátku do konce
  • duo zabijáků
  • cliffhangerový zvrat na konci
  • postavy
  • spousta zábavné akce
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
ragelly

ragelly

Nevím, jestli to byla narážka, ale britskou jsem určitě nikdy neviděla.
před 3 roky
_-0-_

_-0-_

Velká chyba! Minimálně kvůli kameře.
před 3 roky
jvr

jvr

Původní britská utopia z roku 2013 je kvalitově o 10 levelů vejš, skvělá hudba, originální vizuál,...
před 3 roky
Další články k tématu