2. 10. 2020

Novinka pod lupou: Černý baron (Skylink 7)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Baron Noir (Černý baron)
Žánr politický, thriller
Stanice Skylink 7
Premiéra 2. 10. 2020 v ČR
Vysílání
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tento napínavý seriál lze žánrově zařadit mezi politická a soudní dramata. Jeho hlavní hrdina Philipp Rickwaert, poslanec a starosta severu Francie, je zcela posedlý touhou po společenské pomstě. Sledujeme, jak se mu mezi dvěma koly prezidentské volby hroutí budoucnost, když ho jeho mentor, levicový prezidentský kandidát, obětuje v zájmu vlastní kampaně. Rickwaert je rozhodnutý znovu rozjet svou kariéru, a to v podstatě za jakoukoliv cenu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Vím, že evropská seriálová scéna v posledních letech vytvořila několik parádních politických thrillerů, které dokážou spolehlivě ustát i nátlak nekonečných kriminálek. Černý baron má zcela jistě šanci zaujmout fanoušky žánru. Seriálu nechybí nic – komplikované postavy, korupce, napětí.

Mně to ale až tak příliš nesedlo. Je to hlavně tím, že téma korupce nepatří mezi mé oblíbené. Všechno to intrikaření za zády, podvody, zrady, ukazování různých tváří dle příležitosti mi dobře zní na papíře, ale ve výsledku jen ojediněle dokážou udržet mou pozornost, což se ukázalo i zde. Vše ostatní funguje na jedničku. Herci jsou vybraní parádně, prostředí dokáže zaujmout, všechno hraje seriálu do karet. Jen kdyby mě neuspával… Ale věřím, že si své diváky určitě najde.
  • téma
  • herecké výkony a casting
  • komorné a lehce se táhnoucí zpracování
50 %
Mé hodnocení
ragelly

U dabovaných věcí je to trochu horší s hodnocením obsazení, hlas není původní, takže se člověk omezí jen na postavu, která sice dělá hodně, ale někdy to prostě není ono kvůli vyjadřování, každopádně obsazení je za mně fajn, hlavně kvůli ne tak profláklým jménům, která by byla v každém druhém americkém sitcomu. S tím zvukem mám ale problém u něčeho jiného, hudby, ta je totiž zbytečně dramatická na místech, kde se vlastně nic neděje.

Příběhově je tu vše až moc rozjeté, občas by se hodil popisek kdo je kdo, s kým se zná a tak, takto se prostě někdo objeví a super, znám se s vámi a hned vám pomůžu, ale běda jak se k tomu připlete ten. Kdyby to bylo v mezích pozadí postavy a příběhů, které se postupně rozkrývají. Jinak mi přijde děj dost uhlazený, někdo nám tu umřel, ale my budeme řešit, jaké zaujmout stanovisko, každopádně to vlastně bude spíš věc politiky, o kterou tu jde.

Díl sice délkou nepatří k nejdelším, ale přiznávám, že jsem posledních asi deset minut kontroloval, kolik mi ještě zbývá, protože to tím uhlazeným a ne akčním v tom rychlém slova smyslu bylo dost rozvleklé. I přesto mě docela zajímá, jak to bude s volbami a kdo nakonec usedne do prezidentského křesla, hlavně kvůli zákulisním hrám a postojím provázených postav. Plus by mě docela zajímalo, co bude s dcerou, která nevypadá, že by měla být až tak vedlejší postavou.

  • nové tváře
  • zajímavě rozehraný příběh
  • komu se dá věřit?
  • zbytečně dramatická hudba
  • moc uhlazené až ubíjející
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Máte rádi Sopránovy? Nebo House of Cards? Tak jste zrovna našli něco hodně podobného ve francouzském stylu. Připravte se tedy na spousty dialogů, zákeřné bodání do zad, intriky a prostě všechno, co k tomu patří. Černý baron nabízí pohled do hlav politiků, do toho, co je motivuje a co jsou ochotni udělat, aby se dostali tam, kam chtějí. Přiznávám, že jsem před psaním tohoto názoru sjel celou první sérii, takže se mi těžko oddělují dojmy a vzpomínky na to, co byl pilot, a co byly následující díly.

Rickwaert i nastávající prezident jsou oba pořádné svině a neštítí se ničeho. Proto byla v úvodu narážka na Sopránovy. Protože politici se v tomhle seriálu svým chováním od mafiánů příliš neliší. A o to je větší zábava to sledovat.

  • intriky, manipulace, dlouhodobé strategie
  • člověk se trochu zamotá do francouzského právního systému
  • celé to působí trochu „šedě“ a zastarale
70 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu