14. 10. 2020

S lupou do historie: Entourage

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Entourage (Vincentův svět) 1×01: Entourage?

plakát

Základní údaje

Název Entourage (Vincentův svět)
Žánr Komedie
Stanice HBO
Vysílání 2004–2011
Počet sérií 8
Premiéra 18. 7. 2004
Délka pilotu 29 minut
Prům. hodnocení 76 % (od 217 uživatelů)

O čem to je?

Mladý sexy filmový herec Vince Chase, jehož hvězdná kariéra je na prudkém vzestupu, s sebou z newyorského Queensu do Los Angeles přivedl tři nejlepší kamarády, Erica, Drama a Turtle. Společně vychutnávají vzestupy a prožívají pády v Hollywoodu, kde se sází vysoko a peníze i pokušení jsou větší než kdekoliv jinde. Uvolněte cestu Vincemu a jeho doprovodu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Po pilotu jsem trochu zklamaný, tak nějak jsem se těšil na víc, rozjelo se to celkem dobře a celou dobu to fungovalo, ale tak nějak to skončilo ničím, prostě je to jeden z takových těch ukončených závěrů dílů, kdy úplně nemáte tu chuť vidět, co bude dál, i když v průběhu dílu se tento pocit dostaví.

Obsazení je fajn a herci jsou ve svých rolích vtipní, žádná vysloveně vytěžená hvězda, která už nemá co nabídnout, což je rozhodně pozitivum. Možná mi trochu nesedí Kevin Dillon, tím jak nezapadá do party „oslnivých“ a hraje si vlastně úplně na jiném plácku než ostatní, ale věřím, že jak se to rozjede, tak se všechno srovná. Ono vlastně podobně je to i s postavou Erica, který tu byl zatím dost jako otloukánek, ale zrovna na něj bych se při dalším sledování asi dost těšil.

Příběhově to na pecku zatím čeká, pilot nabídl premiéru filmu a odřeknutí filmu, jinak hlavně vtipné scény a párty, takže na větší vzestupy a pády je potřeba si počkat. Prostředí je fajn, jednak tedy dům, kam byla zasazena i samotná párty, exteriéry, kde se „hrál“ golf, a do budoucna rozhodně i víc z filmového prostředí (teda aspoň doufám, že tu bude víc lokací a hlavně zajímavých). Dohromady si tak při tom souhrnu uvědomuju, že pilot byl nadějný, ale tak nějak nenaplnil všechna očekávání a vlastně se víc těším na další díly, než že bych byl nadšený přímo z něj, ale to se taky počítá.

  • svěží obsazení
  • prostředí a nápad
  • navnadilo
  • navnadilo, ale nic z toho
  • Eric jako neplnohodnotná postava
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 100 %

Tohle je pro mě seriál, do kterého jsem skoro přesně před devíti lety šla úplně bez očekávání nebo vůbec bez znalosti, o čem to je. Maraton jsem sjela během pár dnů a naprosto jsem si komedii zamilovala. A taky je to jeden ze seriálů, u kterých v mých očích pilot zaostává.

První díl zhruba ukáže dynamiku mezi nejlepšími přáteli, ale do samotných vztahů a především šoubyznysu se ponořuje až postupně. Pokud jste tedy viděli úvod, případně jen tak nějaký náhodný díl v televizi, je to úplně něco jiného, než když jedete pěkně díl za dílem, jednu sérii denně, a vidíte, jak se vztahy i jednotlivé postavy vyvíjí.

Nikdy jsem úplně nepochopila, proč je největší hvězdou zrovna Vince. Za mě to byla asi nejslabší postava celého seriálu a upřímně, ani vzhledově se mi nelíbil. Můj fanoušek z této čtveřice byl vždycky Eric, to je přesně můj typ vzhledově i chováním – je to ten racionální a rozvážný z party, který ostatní kluky drží na uzdě. Když se tam v pozdějších sériích objevila Sloan v podání nádherné Emmanuelle Chiriqui, rychle se z nich stal jeden z mých nejoblíbenějších seriálových párů.

Samostatnou kapitolou je však pro mě Ari. Už v pilotu si Jeremy Piven krade každou scénu pro sebe. Ari pro mě i po těch devíti letech a nespočtu viděných seriálů i nadále zůstává mou nejoblíbenější seriálovou postavou vůbec. Jeremy ho ztvárnil bravurně, tvůrci ho dokonale napsali. Ari je arogantní, ale geniální ve své práci a dynamika s jeho asistentem Lloydem je prostě jedno z toho nejlepšího a nejzábavnějšího, co jsem v seriálech měla tu čest sledovat.

Dokáže pilot nalákat na další sledování? Nejsem si jistá. Každopádně za sebe musím říct, že jsem neskutečně ráda, že jsem automaticky pokračovala s dalšími epizodami. Stala se z toho láska na celý život a Entourage je jedním z mála seriálů, které jsem si po odsledování tehdy ještě vypálila na DVD, abych si někdy v budoucnu mohla dát opáčko.
  • Ari už je geniální hned od začátku
  • přátelství mezi hrdiny
  • pilot pohodově utíká
  • zatím je v plenkách, ještě nemá ty správné grády
  • Vince mi nepadl do noty
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu