25. 11. 2012

Střípky: R.I.P., J.R., další Rocky na scéně a jiné

R.I.P., J.R.

Larry Hagman, představitel legendárního J.R. Ewinga v kultovním Dallasu a jeho stejnojmenného pokračování, prohrál včera odpoledne v nemocnici v Dallasu svou rok trvající bitvu s rakovinou. Bylo mu 81 let.

„Larry se vrátil do svého milovaného Dallasu, kde vzkřísil roli, kterou nejvíce miloval,“ uvedla v oficiálním vyjádření jeho rodina. „Larryho rodina a blízcí přátelé se k němu připojili, aby společně oslavili svátky Díkuvzdání. Byl obklopen nejbližšími, když odešel.“ Mezi těmito lidmi nechyběli ani jeho herečtí kolegové Linda Gray a Patrick Duffy.

Jen málo herců dokáže ztvárnit dobro i zlo, komedii i drama. Hagman zvládl s přehledem vše. Slávu získal rolí Tonyho Nelsona v sitcomu I Dream of Jeannie (Sním o Jeannie). Do seriálového světa se však navždy zapsal rolí v Dallasu, seriálu, který byl součástí jeho života dlouhých dvanáct let a který sledovalo 300 milionů lidí v sedmapadesáti zemích po celém světě.

Sarah Michelle Gellar a Freddie Prinze Jr. vychovají bojovníka

Vypadá to, že si Sarah Michelle Gellar (Buffy) a Freddie Prinze Jr. (Freddie) pořídili malého bojovníka.

Sarah (35) a Freddiemu (36) se v září narodil chlapec (psali jsme zde). Až doteď se však páru dařilo tajit jeho jméno. Nyní už je to ale provaleno. Mimčo dostalo jméno Rocky James, jak magazínu US Weekly potvrdil manažer SMG. Kromě Rockyho dvojice vychovává také tříletou dceru Charlotte Grace.

Rocky je jménem dvou z nejslavnějších boxerů vůbec – Rocky Marciano a fiktivní Rocky Balboa. Druhé jméno pak chlapec dostal po svém taťkovi; James je totiž Freddieho prostřední jméno.

Boss došéfoval

Třetí série dramatu Boss se už nedočkáme. Stanice Starz ho tento týden zrušila. Nicméně je možnost, že by seriál mohl být uzavřen dvouhodinovým filmem, o kterém nyní jedná produkční firma Lionsgate TV.

„Po dlouhých debatách jsme se rozhodli, že se seriálem nebudeme pokračovat třetí sérií,“ řekl mluvčí stanice Starz. „Jsme pyšní na tuto show, na skvělé obsazení a scénáristy, a děkujeme Kelsey Grammerovi a našim partnerům v Lionsgate TV.“

Co se týče ratingů, Boss nebyl hit, ale držel si stálá čísla. První série přilákala 659 tisíc diváků. Premiéra druhé série sice ztratila 52% (epizodu vidělo 317 tisíc fanoušků), ale postupně se čísla dostala zpět nahoru.

Média dávala seriálu pozitivní kritiky. Starz díky němu získala první významné nominace na prestižní ceny. Kelsey Grammer získal za své silné vystoupení Zlatý globus.

Spin-off The Office nepokračuje dál

NBC už nechce vlastnit Farmu. Stanice přestala ve vývoji projektu The Farm, který měl být spin-offem seriálu The Office (Kancl) s Dwightem jakožto hlavní postavou.

O rozhodnutí NBC se na Twitteru vyjádřil tvůrce seriálu Rainn Wilson: „NBC upustila od The Farm seriálu. Bylo skvělé pracovat na pilotu, díky všem.“

Podle zdrojů se NBC drží původních plánů. Pilot k The Farm tak odvysílá začátkem roku 2013 jako jednu z epizod závěrečné série The Office.

The Big C

Stanice Showtime prozradila podnázev závěrečné série komedie The Big C. Čtvrtá řada se jmenuje The Big C: Hereafter a je označována za čtyřdílnou limitovanou sérii. Showtime ji pravděpodobně bude chtít řadit do kategorie film/minisérie, stejně jako to má FX s American Horror Story.

Herecky čtvrtou sérii doplní Kathy Najimy, návrhář Isaac Mizrahi a Brian Dennehy.

Najimy se objeví ve všech čtyřech epizodách jako Cathynina terapeutka, která jí pomůže vyrovnat se se změnami, kterými Cathy prochází. Mizrahi si dá cameo sebe sama, bude módním mentorem pro Andreu (Gabourey Sidibe), která začne chodit na školu designu. Dennehy pak bude v jedné epizodě hostovat jako otec Cathy.

30 Rock (Studio 30 Rock)

Komedie 30 Rock se ve finálové sérii trošku ztratí.

Do seriálu zavítá herečka Rebecca Mader, známá ze seriálu Lost (Ztraceni).

Mader se objeví v jedné z posledních epizod seriálu. Podle serveru TV Line si zahraje pořádnou svůdkyni. Koho ale bude svádět, na to si musíme počkat.

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Maarti

Maarti

Larryho je škoda, RIP Hezký jméno pro dítě :)
před 11 roky
nadya

nadya

Byl to moc sympatickej chlap. A jako J.R. nenapodobitelný. Ten jeho lišacký úsměv to se nedá...
před 11 roky
Další články k tématu