17. 11. 2020

Novinka pod lupou: Industry (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Industry (Sektor)
Žánr drama
Stanice HBO
Premiéra 9. 11. 2020
Vysílání pondělí, 22:00
Délka pilotu 51 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál nás zavede do světa mezinárodního finančního sektoru. Sledujeme ambiciozní mladé dvacátníky, kteří se snaží zajistit svou budoucnost. Skupinka čerstvých absolventů bojuje o omezenou nabídku stálých pozic v nejvýznamnější investiční bance v Londýně. Hranice mezi školou, přátelstvím, láskou a nepřátelstvím se začnou brzy stírat. Hrdinové zjistí, že se dostali do kultury společnosti, kterou definuje sex, drogy a ego stejnou měrou.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Mohlo by jít o zajímavý a chytrý seriál, podobně jako třeba Billions. Problém je ten, že tato novinka nedokáže až tak zaujmout na první pohled. Předpokládám, že půjde o jedno z přehlížených HBO děl, i když si to možná nezaslouží.

Určitě nejde o žádnou podkresovku. Chvíli nedáváte pozor, a hned dojde k něčemu klíčovému, co budete potřebovat znát pro další vývoj děje a utvoření názoru. Sama vím, že bych měla koukat pozorněji, to psaní článku v průběhu sledování zde moc dobrotu nedělá.

I tak mě ale pilot dokázal zaujmout, především díky působivému prostředí a svižnému tempu vyprávění. Největší problém mám s postavami, které mi nepřijdou nijak moc výrazné ani zajímavé. Ale třeba se to ještě změní, jak budou epizody přibývat.

Seriál si do watchlistu určitě zařadím. Ale nepůjde o kousek, u kterého bych netrpělivě čekala na maraton. O to víc doufám, že se ve výsledku dočkám příjemného překvapení a celá série/seriál bude mít pohlcující účinek. Potenciál tu určitě je.

  • potenciál
  • svižné pracovní tempo
  • zajímavé prostředí
  • nezajímavé postavy
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu