16. 12. 2020

5×5: Top seriálové novinky listopadu 2020 (+ anketa)

5×5: Top seriálové novinky listopadu 2020 (+ anketa)

Další měsíc utekl jako voda. Plynule jsme se přehoupli do druhé poloviny prosince, je tedy nejvyšší čas na to, abychom si zopakovali, jak si vedly listopadové novinky. Tentokrát tu máme dva jasné vítěze, ať už v kategoriích, které určují vaši největší zvědavost, tak i v žebříčkách obecné spokojenosti. A co vy, souhlasíte s umístěním jednotlivých seriálů, nebo jste si v listopadu našli jiné oblíbené kousky, které nepatří do mainstreamu, ale rozhodně si zaslouží zmínit?

V polovině každého měsíce vám shrneme čísla pro novinky předchozího měsíce. Ptáte se, proč až v půlce měsíce? Odpověď je jednoduchá. Seriály, které mají premiéru až v posledních dnech, by měly značnou nevýhodu, kdybychom statistiku vydávali hned první den nového měsíce. Aby všichni dostali férovou šanci předvést, co v nich je, a dostat se na vrcholy našich žebříčků, rozhodli jsme se jim dát dva týdny k dobru.

Statistiky za říjen

Hodnocení na SerialZone.cz

Vaše hlasování v minulém článku se docela přesně shoduje i s obecnými statistikami. Za říjen tu máme jasného vítěze. Netflix zaujal velké množství diváků se svou oddychovou romantickou komedií Emily in Paris, kterou jste jasně zvolili za svého říjnového vítěze. Celkem 41 procent všech hlasujících si Emily vybralo – není tedy divu, že seriál již má objednanou druhou sérii.

Na druhé místě s 32 % hlasů skončil opět Netflix, tentokrát s ceněnou minisérií The Queen's Gambit (Dámský gambit). Nenápadný seriál se stal hitem po celém světě, Netflixu zaplnil top 10 žebříčky na dlouhé týdny. Drama z prostředí profesionálních šachů slaví úspěch i na SerialZone – aktuálně se s průměrným hodnocením 90 % od více než 300 registrovaných uživatelů dělí se Stranger Things o třetí místo v našem žebříčku nejlepších seriálů všech dob! Minulý měsíc, když jsem psala tento souhrnný článek za říjen, jsem mu připisovala páté místo po boku TBBT a Mandalorian, takže se Dámský gambit dokázal vyšvihnout ještě výš, což je velká paráda!

Bronzová příčka patří, jak jinak, opět Netflixu. S osmi procenty hlasů se na třetím místě umístil hororový seriál The Haunting of Bly Manor (Záhadné sídlo Bly), který vám zpříjemnil nejen období Halloweenu a Dušiček. Zbylých 19 procent si rozdělily ostatní novinky měsíce.

Anketu pro listopad najdete na konci článku, a to včetně odkazu na kompletní seznam listopadových premiér. Jsme zvědaví, která novinka z minulého měsíce nejvíce zaujala právě vás, tak nám dejte vědět!

Nejčtenější NPL

Hodnocení na SerialZone.cz

Rozhodně zajímavé složení, to se musí nechat. V nejčtenějších novinkách se nám objevují jak kousky, které byste zde čekali (Letuška, Dash a Lily, Big Sky), tak i několik překvapení, především egyptský Paranormal, ale také nenápadná minisérie Black Narcissus. Zaujaly vás zajímavé názvy? Nebo snad úvodní promo obrázky? Každopádně jak lze vidět ve zbytku článku, čtenost článků ještě rozhodně neznamená, že ze seriálu bude hit.

1. The Flight Attendant (HBO Max)
2. Paranormal (Netflix)
3. Black Narcissus (FX)
4. Dash & Lily (Netflix)
5. Big Sky (ABC)

Nejodškrtávanější piloty

Hodnocení na SerialZone.cz

Dá se shrnout, že listopad má dva vítěze, co se zvědavosti a zájmu seriálových fanoušků týče. Prvním z nich je příjemné překvapení od Netflixu. O seriálu Dash a Lily jsme toho před samotnou premiérou příliš neslyšeli. Nicméně mnohé z nás dostal do kolen nejen svou nádhernou sváteční atmosférou, ale i sympatickým obsazením a pohodovým příběhem, který je pro tuto vánoční dobu jako stvořený! Hodně jste pak dávali šanci také Letušce, která se představila na HBO Max. Hvězdně obsazená minisérie doletí k cíli již zítra! Kdo je taky zvědavý na rozuzlení? Nadvláda streamovacích služeb pokračovala i v listopadu, kromě Netflixu a HBO Max se do boje o diváky zapojilo také Hulu s minisérií A Teacher. Jedinou výjimkou mezi pravidly je hit podzimu Big Sky, který běží na komerční stanici ABC a v nejodškrtáva­nějších pilotech listopadových novinek mu patří páté místo.

1. Dash & Lily
2. The Flight Attendant
3. A Teacher
4. Kärlek & anarki
5. Big Sky

Nejvíckrát přidané do chci vidět/sledovaných

Hodnocení na SerialZone.cz

V podstatě se dá říct, že to, u čeho jste zkusili pilot, vám ve watchlistech už zůstalo. Žebříček seriálů, které jste si přidávali do sledovaných, je hodně podobný. Vévodí mu Letuška a dvojice z New Yorku, nechybí ani již zmiňované Big Sky a A Teacher. Pětici pak doplňuje příjemné hororové překvapení z dílny španělské odnože HBO – 30 stříbrných.

1. The Flight Attendant
2. Dash & Lily
3. Big Sky
4. A Teacher
5. 30 Monedas

Nejvíckrát použité do výzvy

Hodnocení na SerialZone.cz

Rok 2020 se mílovými kroky blíží ke svému konci a naše výzva pro letošek tedy vrcholí. Máte posledních pár dnů k tomu, abyste si ve výzvě vyplnili všechna políčka a mohli se poplácat po rameni za dobře odvedenou práci! Možná vám jako inspirace poslouží následující žebříček listopadových novinek, které si ostatní přidávali nejvíce do watchlistu. Kromě již zmiňovaného zde nechybí ani kulinářský pořad James May: Oh Cook!… no schválně, že neuhodnete, jaké políčko ve výzvě mu nejčastěji patří? :-)

1. Dash & Lily
2. The Flight Attendant
3. Kärlek & anarki
4. Paranormal
5. James May: Oh Cook!

Nejlepší hodnocení

Hodnocení na SerialZone.cz

Nemohl by to být přehled novinek, aniž bychom vám neukázali nejlépe hodnocené listopadové starty. První příčku si, stejně jako v řadě dalších kategorií v dnešním článku, pro sebe krade romantika Dash a Lily, která se jako jediná dokázala dostat přes parádní hranici 80 %. Ani seriály, které následují na dalších místech, se však nemusí stydět. Jde vidět, že se vám listopadové kousky líbily a dávali jste jim hodně šancí. Vánoční tematiku tu máme hned dvakrát, Netflix nezklamal ani se svou německou minisérií O Vánocích. Příjemným překvapením je pak jistě i druhé místo, které patří animovanému dramatu z doby druhé světové války. Letuška se zde musí spokojit s nejhorším umístěním v rámci všech ostatních kategorií, ale přes 72 % je i tak slušný výsledek!

1. Dash & Lily (80,9 % / 188 hlasů)
2. The Liberator (78,7 % / 31 hlasů)
3. Big Sky (76,3 % / 19 hlasů)
4. Kärlek & anarki (76,3 % / 52 hlasů)
5. A Teacher (74,8 % / 29 hlasů)
6. ÜberWeihnachten (72,8 % / 25 hlasů)
7. The Flight Attendant (72,5 % / 57 hlasů)

Jak to vidíte vy?

Na kompletní přehled všech novinek listopadu se můžete podívat přehledně v našem kalendáři či v našem utajeném přehledu novinek. Kterým z nich jste dali šanci? A jakou novinku hodnotíte jako nejvydařenější za celý uplynulý měsíc? Vyplňte si anketu, ať příště opět můžeme obohatit článek ještě o další vaše statistiky!

Prostor pro vás
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Tak to jsme na tom velmi podobně - i s těmi hnusnými "avíčky" z dřevních dob. Občas...
před 3 roky
ragelly

ragelly

1. Jj, mám 10TB disk jen na zrušené seriály, zbylé disky (kapacity po 1 nebo 2 TB) mám na ještě nezrušený...
před 3 roky
_-0-_

_-0-_

Tak to děláme trochu jinak - mám 2 NASy, několik velkých HDDs (6-12 TB - výhradně HGST) a menší...
před 3 roky
Další články k tématu