21. 12. 2020

Novinka pod lupou: El Cid (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název El Cid
Žánr drama, historický, minisérie, válečný
Stanice Amazon (Španělsko)
Premiéra 18. 12. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 72 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

El Cid vypráví ze současné perspektivy příběh nejslavnějšího Španěla v historii, muže uvězněného mezi dvěma světy a dvěma kulturami. Rodrigo Díaz de Vivar, kastilský šlechtic, hrdina, žoldák, vazal, ale také muž, který mohl být králem. El Cid o staletí předběhl svou dobu a byl překonán svou vlastní legendou.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Seriál podle popisu zněl zajímavě, ale první díl byl za mě docela nuda. Dlouhá stopáž až tak nevadila, příběh plynul celkem dobře. Ale samotný děj nebyl ničím zvláštní ani zajímavý.

Největší problém jsem měla s postavami, nebo spíše s jejich představiteli. Především mužská část osazenstva v čele s hlavním hrdinou je totiž tak nesympatická, že se na ně skoro ani nedá dívat. Možná to jsou známí španělští herci, to nevím, ale za mě je casting seriálu jedno velké mínus, nikdo se mi tady nelíbil.

Ze samotného příběhu jsme viděli něco málo na začátku, pak se děj vrátil o několik let nazpět – k počátkům hrdiny na královském dvoře. Zatím moc nevíme, jak se dostaneme odtud až na bitevní pole, ale asi to nebude žádné dlouhé chození okolo horké kaše, jelikož seriál (nebo jen první řada?) má pouze pět epizod. Každopádně já po prvním díle nemám v plánu sledovat dál, příběh je za mě prostě hodně slabý a když k tomu připočtu nesympatické postavy, nemám zde žádný důvod, proč bych si měla pustit další díl.

  • pilot dobře utíká
  • zajímavé téma o španělském hrdinovi
  • nesympatické obsazení
  • nic, co by utkvělo v paměti
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
IP Freely

IP Freely

Jé, to je Denver na tom obrázku, že? :D
před 3 roky
andromache

andromache

El Cid campiador! :-). Legendy typu El Cid nebo Píseň o Rolandovi mám moc ráda, ale tohle nevím nevím.....
před 3 roky
andrea168

andrea168

Tenhle druh serialu mam moc rada, legendu o El Cidovi jsem cetla nekolikrat - ale tohle? Ja nevim?...
před 3 roky
Další články k tématu