7. 1. 2021

Muž s gigantickým penisem jako hlavní hrdina seriálu pro děti

Muž s gigantickým penisem jako hlavní hrdina seriálu pro děti

Dánská televizní stanice DR, což je veřejnoprávní stanice, něco jako naše ČT či britská BBC, začala vysílat seriál John Dillermand určený dětem. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby hlavním hrdinou tohoto animáku nebyl muž s neobyčejným penisem. Nejen, že je jeho penis obří, ale je tak unikátní, že s ním John může provádět záchranné operace, tvořit nástěnné malby vztyčovat vlajky a dokonce i krást dětem z rukou zmrzlinu.

Není žádným překvapením, že seriál okamžitě rozpoutal debatu o tom, co by dětské pořady měly obsahovat, a co už je naopak moc. Od sobotní premiéry už odpůrci stihli seriál odsoudit a poukazují na to, že muž nekontrolující svůj obří penis není zrovna v době, kdy světu vládne #MeToo kampaň, úplně ten nejlepší nápad.

Naopak psycholožka Erla Heinesen Højsted věří, že to odpůrci moc přehání a děti takhle nepřemýšlí: „John Dillermand s dětmi normálně mluví a sdílí s nimi jejich způsob myšlení. Přiznejme si, že pro většinu dětí jsou genitálie srandovní. Seriál tak sice ukazuje impulzivního muže dělajícího občas chyby, stejně jako je dělají i děti, ale zásadní je, že John se vždy snaží svoje chyby napravit a přebírá odpovědnost za své činy. Když mu v seriálu jedna žena řekne, že by měl svůj penis nechat v kalhotách, tak jí naslouchá. Což je hezké. Je odpovědný.“ Psycholožka však připouští, že by to šlo udělat i méně falicky, ale John Dillermand není o sexu, i když v dánštině je slovo diller slangové označení penisu a Dillermand doslovně znamená „penismuž“.

Samotná stanice reagovala na kritiku tím, že mohli úplně stejně snadno vytvořit program o ženě, která nedokáže kontrolovat svoji vagínu, a že nejdůležitější je, že si děti seriál užily.

Pokud chcete, můžete si na seriál udělat názor sami, protože první epizoda je na Youtube.

Edit: Seriálu si mezitím všimli i anglicky psaná média, a tak se objevují první epizody s anglickými titulky.


A co vy? Uráží vás to, nebo byste něco podobného dětem bez obav pustili?

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře41zobraz všech 41 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Proklamuješ to tak často a natolik demonstrativně, že z toho čiší nějaký osobní problém...
před 3 roky
andromache

andromache

Radši se neptám, co si pod těmi osobními problémy tak představuješ :P
před 3 roky
_-0-_

_-0-_

Lépe si nepředstavovat nic :-)
před 3 roky
Další články k tématu