29. 1. 2021

Novinka pod lupou: 50M2 (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název 50M2 (50 m2)
Žánr drama, komedie
Stanice Netflix (Turecko)
Premiéra 27. 1. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Nájemný zabiják, který zradil svoje šéfy, se ukryje v opuštěném krejčovském krámě. Přijme identitu syna zesnulého majitele, se kterým si ho lidé spletou.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nejsem nadšená. Seriál vypadal ze začátku zajímavě, ale pak se z něj stala taková zvláštní slátanina. Na jednu stranu se tváří hrozně vážně, na druhou ale nabízí takové hlášky, u kterých se pomalu smějete. Nevím, jestli to je jen nedopatření titulků na Netflixu, ale některé ty dialogy byly opravdu k smíchu.

Hlavní hrdina je docela sympaťák, i když to (alespoň na začátku) není klaďas, ale záporák. Žádné další postavy se zatím moc nepředvedly, snad jen jeho nevlastní otec, který je typickým prototypem zloducha, což asi nikoho nepřekvapí.

Nadějně vypadá samotný příběh, především záhada z minulosti. Nečekala jsem, že se nějaké informace o hrdinově minulosti dozvíme už v pilotu, ale stalo se. Teď jen počkat, jestli to bylo skutečně tak, jak nám to první díl ukázal, nebo pravda leží někde úplně jinde. Každopádně vím, že osobně to zjišťovat nebudu. První díl nezaujal natolik, abych si měla chuť pustit zbývající epizody. Na druhou stranu ale věřím, že seriál si své publikum najde, když tak koukám na prozatímní průměrné hodnocení.

  • sympatický hrdina
  • odkrývání záhadné minulosti
  • záporák bez špetky nápadu
  • kombinace komediálního žánru a thrilleru seriálu nesluší
  • pilot nenalákal na další sledování
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Seriál jsem vůbec neplánoval sledovat, ale když už jsme ho v tom výčtu měli a já měl na mapě Turecko bílé, tak jsem se do těch Padesáti metrů čtverečních pustil. Samozřejmě jsem si nejdříve pustil trailer, který mi asi zase prozradil trochu víc, než jsem chtěl, jak už to u současných trailerů chodí. Nebyl jsem zrovna unesen, ale ani zklamán.

Příběhová linka je asi trochu klišoidní a hlavní hrdina je takový neslaný nemastný, zato vedlejší postavy to trochu vynahrazují, především ti dva dědulové. I ústřední záporák má více šarmu než hlavní hrdina, který téměř věčně hláškuje. Pravda o jeho původu je jedna z těch klišoidních věcí, doufám, že se ji ale dozvíme ještě tuto sérii. Zato jiná pravda o otci a synovi v téhle epizodě skončila dosti tragicky a ironicky. V poslední době jsem začal zkoušet ty netflixácké anglické dabingy, které jsou docela fajn, ale tady tenhle byl příšerný a seriál jsem radši sledoval v turečtině.

  • dva dědulové
  • klišoidní příběhová linka
  • hlavní hrdina
50 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
janulam11

janulam11

Já jsem si seriál pustila ze stejného důvodu jako Micuda98, abych si vybarvila další zemi na mapě a ani mě...
před 3 roky
Micuda98

Micuda98

Já to sledoval turecky s EN titulky, takže jsem nenarážel na tvůj překlad, ale na ten anglický....
před 3 roky
BugHer0

BugHer0

Sledování s AJ titulky chápu. Moje reakce byla spíš na ragelly a její hodnocení: "Nevím,...
před 3 roky
Další články k tématu