26. 1. 2021

Novinka pod lupou: Losing Alice (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Losing Alice
Žánr drama, romantický, thriller
Stanice Apple TV+ (Izrael)
Premiéra 22. 1. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 47 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Erotický psychologický neo-noir drama thriller se inspiruje Faustovou povídkou. Alice je ambiciózní 47letá filmová režisérka, která je posedlá mladou a krásnou 24letou Sophie. Hrdinka zahodí veškerou morální integritu, jen aby docílila moci a úspěchu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Před pár dny se Alice hledala (Finding Alice), teď se zase ztratila (Losing Alice (Alice se ztrácí)), kdo se v tom má vyznat?! :-)

Asi jsem zaujatá, když teď sjíždím Damages, ale ta závěrečná scéna (flashforward z budoucnosti) je jako vystřižený z prvního dílu tohoto právnického seriálu. Mladá hrdinka, která považuje úspěšnou zralou ženu za svou inspiraci, se najednou ocitá v noční košilce a kabátě na chodbě hotelu, je těhotná a má na sobě docela dost krve. Co se stalo? Jak se dostaneme z nevinného bodu A do tragického bodu B? Sledujte dál a uvidíte.

Celkově mě pilot až tak moc neoslovil. Mezi oběma hrdinkami jsem necítila žádnou chemii, ani maličký náznak, moc mi k sobě nesedí. V pilotu se začíná objevovat zvědavost Alice směrem k Sophie, ale opravdu to nevypadá, že by jí měla být posedlá, jak se píše v obsahu seriálu. To se asi bude muset stát spousta věcí v těch pár epizodách, aby příběh skutečně vydegradoval až do toho konce, jehož náznak jsme v závěru pilotu viděli.

První epizoda je pomalejší, seznamujeme se s postavami, nahlížíme trošku do zákulisí režisérčina života, prostě nic zvláštního ani extra zajímavého. Neustále jsem se musela hlídat, abych si udržela pozornost, protože rozvleklé tempo svádí spíše k podkresu. Seriál si do watchlistu přidám jen díky závěrečné scéně, ale že bych se na zbylé díly extra těšila, to se říct nedá.

  • thrillerový závěr
  • bez chemie
  • zatím nuda
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Není to typ seriálu, který bych si vyloženě užívala. Hodně se tu míchá umění se skutečností,...
před 2 roky
Další články k tématu