31. 1. 2021

Co se stalo s autem z That '70s Show?

Co se stalo s autem z That '70s Show?

Dnes si dáme velkou dávku nostalgie. Pamatujete na sitcom That '70s Show (Zlatá sedmdesátá), který běžel 8 sérií mezi roky 1998 až 2006? Mnozí z nás si na něm odbyli seriálovou pubertu a jistojistě si pamatují amatérské titulky často narážející na nejmenované české město.

Kromě hlavní bandy si ale jistě vzpomínáte i na ikonický Erickův Vista Cruiser z roku 1969, který dostal jako dárek od svého otce Reda. Tahle pozemní jachta se vyskytovala téměř v každém díle, hlavně v úvodních titulcích.

Pokud jste si mysleli, že auto po skončení seriálu skočilo někde na vrakovišti, tak vás vyvedeme z omylu. Má ho totiž zaparkované v garáži jeden ze členů štábu. A není to ten, kterého byste asi čekali nejvíc. Auto si totiž odkoupil v roce 2006 do svého vlastnictví Wilmer Valderrama, kterého můžeme znát jako Feze.

Nedávno se ukázal v The Kelly Clarkson Show a rozpovídal se o tom, jak k autu přišel. „Točili jsme poslední sérii a já zašel přímo na oddělení rekvizit a napřímo jsem se zeptal: ‚Kolik chcete za ten Vista Cruiser?‘“, vzpomíná herec. „Na to mi řekli: ‚Cože? Tuhle věc vážně nechceš,‘ já ale na tom trval, že opravdu potřebuju tenhle Vista Cruiser, a tak nakonec řekli 500 babek. A tak jsem si ho koupil za 500 dolarů.“

Pak se ještě Valderrama rozpovídal, že vždycky toužil po tom, aby mohl být taková celebrita, že si bude moci dovolit vlastnit auta, které bude jen stát s vybitou baterkou celé věky v garáži. „Upřímně je to ta nejlepší věc, kterou jsem během své kariéry získal. Vždycky když se na to auto podívám, tak si vzpomenu, jak mi bylo 17 či 18 a my v něm řádili, když se točila úvodní znělka.“ Doufá, že tuhle pozitivní náladu se mu povede přenést i na jeho rodinu, a auto tak zůstane rodinným klenotem na věky: „Rozhodně dám do závěti, že si budou muset moje děti auto hezky nechat v garáži.“

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Janey T

Janey T

Tak to je moc pěkné. Málo kdy se to vidí, ale když je fanda a sběratel, tak proč ne. :)
před 3 roky
E Š

E Š

Ako človek, ktorý nesledoval seriál s titulkami - na aké české mesto sa v nich narážalo? 😄 A akým...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Víc než samotná informace mě potěšilo to video v článku :D Sedmdesátky jsou jedním ze dvou seriálů...
před 3 roky
Další články k tématu