6. 12. 2012

Downton Abbey přišlo o postavu, Charlie Sheen ji zase získal

Po čase si zase dáme jedny střípky. Tentokrát se podíváme na seriály The Following, Downton Abbey, Walking Dead, Girls a Anger Management.

Downton Abbey opouští jeho další obyvatel

Už je to tak. Krátce poté, co byl seriál obnoven pro čtvrtou sérii, přichází špatná zpráva. Dan Stevens, představitel Matthewa Crawleyho, se objeví pouze v prvním díle čtvrté řady a poté nadobro ze seriálu zmizí. Podle serveru DailyMail herec odmítl podepsat kontrakt na čtvrtou sezónu, aby se mohl věnovat kariéře na Broadwayi.

Jenže s tím se jistá část fanoušků nesmiřuje. Podle nich je totiž odchod postavy, jejíž milostný vztah (a následná svatba) s Lady Mary tvořil hlavní dějovou linku tří sérií, nemyslitelný a obrovský omyl.

Na Dana Stevense alias Matthewa Crawleyho se můžete těšit ve Vánočním speciálu, který se pravděpodobně, stejně jako v posledních dvou sériích, bdue vysílat 25. prosince. Díl, popsaný jako „absolutní doják“, se bude točit kolem Granthamovy rodiny, která se bude snažit odjet do Skotska, aby si odpočinula od zámeckého života a všech sluhů.

Víte, že…
Přestože je Downton Abbey často zmiňované jako lokalita v Yorkshire v severní části Anglie, většina záběrů se natáčela na zámku Highclere Castle v jihoanglickém Hampshireu?

The Following přibírá další hvězdu

Tentokrát jde o Marin Irelandovou. Herečka, která si už letos zahrála v The Unforgettable, AMCčkovském The Killing a pěti epizodách Emmy ověnčeném Homelandu tak bude účinkovat v dalším nadějném seriálu. Drama s Kevinem Baconem v hlavní roli začíná 21. ledna 2013.

Víte, že…
Kevin Bacon je spřízněn s mnoha herci, zpěváky a dokonce i bývalým americkým prezidentem? Jeho otec byl jedním z bratranců prezidenta Richarda Nixona. Sám je také bratrancem otce Marka Hamilla (Star Wars) a švagrem Roberta Sedgwicka (Smrtonosná zbraň 3). Jeho manželka Kyra Sedgwicková (Closer) je zase sestřenice Edie Sedgwickové (Ciao, Manhattan!), teta R&B zpěváka George Nozuky (So You Think You Can Dance?), herce Phillipa Nozuky (Alphas, Aaron Stone) a nevlastní sestra jazzového zpěváka Mikea Sterna.

Dobré zprávy pro fanoušky Girls – třetí řada je na spadnutí

Druhá série ještě ani nezačala a HBO se už poohlíží po té třetí. Prvních deset epizod se odvysílalo na konci loňské televizní sezóny a přestože sledovaností série moc neoslnila, zaujala kritiky (a taky si letos odnesla celkem osm nominací – z toho 4 nominace na Emmy + 1 vítězství v Emmy).

Ale zpátky k třetí sezóně. Z HBO zní hlasy (konkrétně to byl hlas stávajícího výkonného producenta Judda Apatowa), že se třetí sezónu chystají natočit, a zároveň, že do ní chtějí přivést zpět výkonnou producentku Jenni Konnerovou. Jisto ale bude mít stanice až po odvysílání druhé řady, která začíná 13. ledna.

Víte, že…
Judd Apatow má být nejchytřejší člověk v Hollywoodu? V roce 2007 ho časopis Entertainment Weekly zařadil na 1. místo žebříčku srovnávající herce, producenty a režiséry. Na 2. místě skončil Steven Spielberg a na 3. James Cameron. Jerry Bruckheimer skončil 14. a J. J. Abrams až 29., těsně před Angelinou Jolie a Sachou Baronem Cohenem.

Cee Lo Green na scénu!

Tento černošský velikán se nezastaví. Mezitím co koučuje v The Voice, tak připravuje svůj vlastní sitcom pro NBC a do toho ještě bude hostovat. Tentokrát se potká s Charliem Sheenem v jeho sitcomu Anger Management. Cee Lo vyhledá Charlieho, protože se bojí, že dřív nebo později ze všeho stresu kolem praskne.

FX obnovila Anger Management pro druhou sezónu a pro dalších 90 epizod. Zároveň.

Víte, že…
Anger Management svým pilotem vytvořil nový rekord ve sledovanosti premiéry sitcomu mezi kabelovkami? První výstup Charlieho Sheena na FX sledovalo 5,74 mil. diváků.

Walking Dead se poohlížejí po dalších postavách z komiksu

Robert Kirkman, autor slavného komiksu, podle kterého byla natočena neméně slavná série, si musí mnout ruce. Tvůrci seriálu totiž dál zařazují na seznam postav další z jeho komiksu.
Už v podzimním finále před několika jsme mohli vidět Tyreese hraného Chadem Colemanem. Ten se po Shaneově smrti může dokonce stát druhým člověkem ve skupině, po Rickovi.

Ale nebude to poslední akvizice z komiksu. Tvůrci se vyjádřili v tom smyslu, že by rádi obsadili ještě minimálně Abrahama, seržanta americké armády, a Negana, sadistického a sociopatického vůdce Saviors. Je prý jen otázka času, než se s nimi setkáme.

Víte, že…
Chad Coleman zatím nevydržel v téměř žádném seriálu déle jak 2 epizody? Pouze v The Wire hrál v celkem 26 epizodách a v I Hate My Teenage Daughter v 8 epizodách. Jeho devítiepizodní účinkování ve Walking Dead bude tedy jeho druhou největší televizní příležitostí.

Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
pufina

pufina

Violet by tam chyběla asi nejvíc. A s tou Sybil jsem to myslela tak, že zkrátka scénáristi jí zabili...
před 11 roky
kacka.irena

kacka.irena

tak teprv teď sem se podívala na Vánoční speciál. No a na férovku sem ten konec vořvala - ale myslím, že to...
před 11 roky
This is madness

This is madness

Já na něho koukla až dnes. Ten konec je šílenej, ikdyž jsem to čekala a díky tomu jsem se ubránila...
před 11 roky
Další články k tématu