16. 2. 2021

5×5: Top seriálové novinky ledna 2021 (+ anketa)

5×5: Top seriálové novinky ledna 2021 (+ anketa)

Únor je v plném proudu. I když se pro některé z nás život trošku zkomplikoval, seriálový svět stále nespí. Je tedy nejvyšší čas mrknout se na první měsíc roku 2021 a zrekapitulovat si, jaké nové hity nám přinesl.

V polovině každého měsíce vám shrneme čísla pro novinky předchozího měsíce. Ptáte se, proč až v půlce měsíce? Odpověď je jednoduchá. Seriály, které mají premiéru až v posledních dnech, by měly značnou nevýhodu, kdybychom statistiku vydávali hned první den nového měsíce. Aby všichni dostali férovou šanci předvést, co v nich je, a dostat se na vrcholy našich žebříčků, rozhodli jsme se jim dát dva týdny k dobru.

Statistiky za prosinec

Hodnocení na SerialZone.cz

Více než 60 % všech hlasů v anketě zcela nepřekvapivě získali Bridgertonovci. Seriál z dílny Shondalandu už tu s námi pár týdnů obývá top 10 netflixácké žebříčky, takže bylo celkem jasné, že si ho většina diváků vybere jako svého favorita měsíce prosince. S velkým odstupem na druhém místě skončila asijská novinka Alice in Borderland, třetí místo patří novince Tiny Pretty Things. Prosinec jste tedy v plné síle věnovali Netflixu.

Anketu pro leden najdete na konci článku, a to včetně odkazu na kompletní seznam lednových premiér. Jsme zvědaví, která novinka z minulého měsíce nejvíce zaujala právě vás, tak nám dejte vědět!

Nejčtenější NPL

Hodnocení na SerialZone.cz

I když se před začátkem nového roku očekávalo, že leden bude mít jasného vítěze, nakonec se konalo překvapení. Nenechte se mýlit, marvelovka WandaVision na Disney+ sklidila velkou vlnu zájmu. Ale první místo ve většině lednových kategorií si pro sebe ukradl Netflix se svou Winx ságou. Předělávka oblíbeného italského animáku do hrané podoby sedla publiku po celém světě. Winx sága se rychle stala hitem a zajistila Netflixu další rekordní čísla sledovanosti. Vidíme to zde na velmi dlouhou a zářivou budoucnost.

1. Fate: The Winx Saga (Netflix)
2. Lupin (Netflix)
3. Hlava medúzy (Česká televize)
4. WandaVision (Disney+)
5. The Watch (BBC America)

Nejodškrtávanější piloty

Hodnocení na SerialZone.cz

Tohle je velmi zajímavá pětice! Přece jen za leden bylo poměrně dost novinek, takže účast hned dvou českých kousků, to je velká paráda! První příčky ale samozřejmě patří jasným vítězům ledna. Nejvíce jste si odškrtávali Winx ságu, hned po které následovala naše superhrdinská marvelovka. Třetí místo patří také Netflixu, který okouzlil celý svět nejen vílami, ale také lupičem-gentlemanem. Ano, Lupin byl také trefa do černého a přinesl Netflixu další velký mezinárodní hit.

1. Fate: The Winx Saga
2. WandaVision
3. Lupin
4. Božena
5. Kukačky

Nejvíckrát přidané do chci vidět/sledovaných

Hodnocení na SerialZone.cz

Jediná katagorie, ve které WandaVision vítězí nad Winx ságou. I když hodně sledujete oba seriály, přece jen očekávání byla maličko vyšší u marvelovky, kterou jste si do watchlistu přidávali o trošičku více. Ovšem Fate se nemusí stydět ani s parádním druhým místem, stejně jako Lupin na bronzové pozici. Hodně zvědaví jste byli také na start sezóny na stanici The CW, konkrétně na nového Walkera v podání Jareda Padaleckiho, který už je naplno kovboj z povolání a svého démony lovícího brášku nechal v prachu za sebou. Pětici pak uzavírá kabelovka Syfy s příjemným překvapením – mimozemskou komedií Resident Alien.

1. WandaVision
2. Fate: The Winx Saga
3. Lupin
4. Walker
5. Resident Alien

Nejvíckrát použité do výzvy

Hodnocení na SerialZone.cz

Ve výzvě jsme vám už odtajnili první extra zadání. V lednu jste však zatím vyplňovali pouze 15 základních kategorií, kam jste si dosazovali opět spoustu novinek daného měsíce. Tentokrát se nejčastěji objevoval Lupin, pravděpodobně v kategorii evropského města. Jinak je to pouze odlišně seřazená známá pětice, máme tu českou Boženu, Winx ságu i WandaVision, no a na pátém místě opět Resident Alien. Přidali jste si některý seriál ze seznamu také do kategorií ve výzvě 2021? Pochlubte se!

1. Lupin
2. Božena
3. Fate: The Winx Saga
4. WandaVision
5. Resident Alien

Nejlepší hodnocení

Hodnocení na SerialZone.cz

Už jsme vám ukázali náš statistický článek za leden, kde jste se mohli dočíst, jak moc jste seriály v lednu hodnotili. Výjimku netvoří ani novinky, které se dočkaly spoustu hlasů. Už teď se nemůžeme dočkat, až budeme za rok vybírat novinku roku 2021! Pokud se dá soudit podle ledna, rozhodně bude z čeho vybírat, a to nejen do kvantity, ale i oblíbenosti.

Za leden u vás zvítězilo drsné retro drama It's a Sin, které se věnuje problematice HIV. Sice pouze 29 hodnocení, ovšem průměr atakující hranici 90 % rozhodně nemůže zůstat bez povšimnutí! Druhé místo patří dokumentu na Netflixu Night Stalker, který si od 42 lidí odnáší průměr téměř 85 procent. Překvapivé třetí místo pak patří Resident Alienovi s průměrem 77,9 %. Pokud se mrkneme na největší počty hodnocení, nejlépe na tom je na čtvrtém místě WandaVision – seriál si dokázal získat téměř 77 % od více než 130 hlasujících. Skoro 200 hlasů má Lupin, no a samozřejmě největší pozornost na sebe strhla Winx sága s 329 hlasy (z toho 251 hlasů bylo uděleno již v lednu).

1. It's a Sin (89,7 % / 29 hlasů)
2. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (84,5 % / 42 hlasů)
3. Resident Alien (77,9 % / 29 hlasů)
4. WandaVision (76,9 % / 133 hlasů)
5. Lupin (76,6 % / 193 hlasů)
6. Kukačky (76,6 % / 53 hlasů)
7. Madre Solo hay Dos (75,6 % / 16 hlasů)
8. Fate: The Winx Saga (75 % / 329 hlasů)
9. Marvel Studios: Legends (74,4 % / 16 hlasů)
10. Božena (70 % / 112 hlasů)
11. History of Swear Words (67,8 % / 36 hlasů)
12. The Pembrokeshire Murders (66 % / 20 hlasů)
13. Zločiny Velké Prahy (60,9 % / 46 hlasů)
14. Walker (53 % / 54 hlasů)
15. The Watch (51,2 % / 33 hlasů)

Jak to vidíte vy?

Na kompletní přehled všech novinek ledna se můžete podívat přehledně v našem kalendáři či v našem utajeném přehledu novinek. Kterým z nich jste dali šanci? A jakou novinku hodnotíte jako nejvydařenější za celý uplynulý měsíc? Vyplňte si anketu, ať příště opět můžeme obohatit článek ještě o další vaše statistiky!

Prostor pro vás
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
AislinK

AislinK

Tak já z novinek zatím viděla jen české Kukačky a Boženu a obojí žeru. Respektive Boženu už jsem...
před 3 roky
Katka The Hero

Katka The Hero

Já viděla jen Kukačky a ty miluju. Ale už se těším na novinky na Netflixu, zaplatila jsem si teď HBO, kde...
před 3 roky
zdenicka

zdenicka

Takže moje novinka za leden je Walker (protože Jared). Jinak jsem jako milovnice Marvelu koukla i na...
před 3 roky
Další články k tématu