10. 3. 2021

S lupou do historie: Hannibal

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Hannibal 1×01: Apéritif?

plakát

Základní údaje

Název Hannibal
Žánr Drama, Krimi, Thriller
Stanice NBC
Vysílání 2013–2015
Počet sérií 3
Premiéra 4. 4. 2013
Délka pilotu 41 minut
Prům. hodnocení 80 % (od 1206 uživatelů)

O čem to je?

Will Graham je zvláštním agentem FBI a dovětek zvláštní má své opodstatnění. Will se totiž dokáže vcítit do myslí těch nejzvrácenějších vrahů a umí dokonale prožít a pochopit motivy jejich vražd. Sám na tom ovšem není psychicky příliš dobře, prožívá hrozivé noční můry a mnohdy dokonce zvažuje odchod od FBI. V tom se mu vždy snaží zabránit Jack Crawford, který ho má na starost, a nechce dopustit, aby přišel o svého nejlepšího muže. V tu chvíli přichází na scénu věhlasný psychiatr, doktor Hannibal Lecter, který má o Willovo duševní zdraví pečovat. Nikdo ovšem nemá ani nejmenší ponětí o tom, že doktor Lecter je sám brutálním vrahem, který své oběti dokonce pojídá.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Na tento seriál jsem se hodně těšil. Dlouho jsem se na něj chystal, ale nikdy nějak nebyla úplně chuť, takže snad až na jednu epizodu Hannibal Post Mortem od AXN jsem nic neviděl. Jako taková mírnější (předpokládám, že jen prozatím mírnější) verze Dextera perfektní.

S obsazením nemůžu být spokojenější, Mads Mikkelsen sedí na Hannibala dokonale (navíc je pak proti psychofilmům seriál sledovatelný), Laurence Fishburne mimo CSI taky skvělý, toho jsem si neskutečně užil. No a nečekaným překvapením, o jehož působení v seriálu jsem nevěděl, bylo účinkování Aarona Abramse, už se vůbec nedivím, že mu ten Weitz tak seděl.

Možná mě trochu mrzí, že se pilot víc nerozjel. Celkově působil dost komorně, některé věci byly jen naznačeny a najednou pic pic a je po únosci/vrahovi. To ale kompenzuje styl, jakým je prezentován psychologický pohled, aspoň za mě to není taková ta klasika.

Rozhodně si mě seriál získal i efekty, přesněji přechody, to jak se objevují a zase mizí cákance krve. Skutečně působivé provedení. Za mě povedený pilot, povedené zpracování, rád bych viděl jisté věci vylepšené, hlavně styl, jakým se příběh odehrává, protože zatím to nebyla ani představovačka postav, spíš taková ochutnávka, která má navnadit, tomu vlastně odpovídá i název dílu. Rozhodně se těším na další díly a doufám, že si to seriál nepokazí a já ho v průběhu neodpískám.

  • skvělé obsazení
  • jiný styl psychologického pohledu
  • přechody mezi vcítěním a skutečností
  • nerozjelo se
  • spíš něco před pilotem
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
ragelly

ragelly

Já :) Mám načtené knížky, viděla jsem filmy i seriál. Seriál je úplně jiný, hodně psychologický, ale...
před 3 roky
AislinK

AislinK

Ok. Tak já si to přidám do chci vidět a výhledově to teda prubnu :)
před 3 roky
Baldr0

Baldr0

Úžasný seriál, který je snad i lepší až při opakovaném shlédnutí (člověk si více vychutná všechny ty...
před 3 roky
Další články k tématu